BACK TO
TOP
Πολιτικές

Χαμηλά η…μπάλα στις συναντήσεις Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

Συναντήσεις χαμηλού προφίλ και χωρίς πολλές δυνατότητες παρέμβασης θα έχει ο Αλ. Τσίπρας στις Βρυξέλλες την Τρίτη και την Τετάρτη στο πλαίσιο και το περιθώριο της Συνόδου Κορυφής και στον απόηχο του Brexit. Παράλληλα, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, στον ορίζοντα αρχίζουν να φαίνονται οι πρώτες ενδείξεις πιέσεων για επίσπευση της υλοποίησης των προαπαιτουμένων του Σεπτεβμρίου ήδη από τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.

Για αμοιβαία λύση μίλησαν Τσίπρας και Σουλτς

3
0

H κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη, μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Κατά την ανταλλαγή απόψεων επιβεβαιώθηκε η κοινή εκτίμηση των δύο ανδρών πως το μήνυμα που πρέπει να πάρει η ΕΕ, από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είναι η ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής ατζέντας.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρόεδρος Σουλτς τόνισε πως η Μ. Βρετανία αφού πήρε την απόφαση να φύγει από την ΕΕ, πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, καθώς όσο δεν το κάνει, επωφελείται από το διπλό αυτό παιχνίδι.

Πηγή: Το Βήμα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία