BACK TO
TOP
Πολιτικές

Σε μια σταθερή οικονομικά Ελλάδα ποντάρουν οι ΗΠΑ

Άλλη διάσταση αποκτά η συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη 21 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου μετά την δήλωση του ότι «η αναταραχή στην Τουρκία κάνει περισσότερο από ποτέ σημαντική τη λύση του οικονομικού προβλήματος της γειτονικής Ελλάδας, ώστε να λειτουργήσει ως άγκυρα σταθερότητας στην περιοχή.».

Σε μια σταθερή οικονομικά Ελλάδα ποντάρουν οι ΗΠΑ

3
0

Ένα επιχείρημα που - σύμφωνα με συνεργάτη του Πρωθυπουργού - ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει χρησιμοποιήσει δεκάδες φορές και με αποδέκτη την άλλη πλευρά του Ατλαντικού κυρίως με αφορμή το προσφυγικό και την κρίση στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου.

Νωρίτερα ο κ. Λιου θα δει τον Έλληνα ομόλογό του, ο οποίος και θα τον ενημερώσει για την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα προβλήματα που υπάρχουν.

 Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον κ. Λιου να ασκήσει την επιρροή του στο  ΔΝΤ  ώστε να καμφθούν οι μαξιμαλιστικές απαιτήσεις του κυρίως στα εργασιακά. Ωστόσο ο κ. Λιου και στη χθεσινή του δήλωση δείχνει να επιμένει στο θέμα της άμεσης εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και η όποια πίεσή του αφορά στις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους και προφανώς έχει στόχο το Βερολίνο και όχι την Ουάσιγκτον.

Σε κάθε περίπτωση με αποσταθεροποιημένη την Τουρκία και τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ στο χειρότερο σημείο των τελευταίων δεκαετιών η Ουάσιγκτον είναι προφανές ότι ποντάρει σε μια σταθερή οικονομικά Ελλάδα, ασκώντας πιέσεις ώστε να καταστεί, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, βιώσιμο το χρέος της χώρας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία