BACK TO
TOP
Πολιτικές

Κορυφώνεται τα μεσάνυχτα με ψηφοφορία για τον νέο εκλογικό νόμο

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, κορυφώνεται την Πέμπτη 21 Ιουλίου, η σύγκρουση για τον νέο εκλογικό νόμο.

Kυβερνητικοί κλυδωνισμοί στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

2
0

Αν και ο στόχος των 200 ψήφων έχει χαθεί, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αδράξει την ευκαιρία να εξαπολύσει πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, καταγγέλλοντας σύμπραξη με τη συντηρητική ΝΔ, κόντρα στο πάγιο αίτημα του προοδευτικού χώρου για απλή αναλογική.

Ενδεικτικός είναι ο κεντρικός τίτλος από το πρωτοσέλιδο της Αυγής σήμερα: «Απόψε στη Βουλή το ιστορικό ραντεβού με την απλή αναλογική: Το ΠΑΣΟΚ είναι αλλού». Η εφημερίδα σημειώνει ακόμη: «Δέσμιοι εσωτερικών αντιθέσεων και του πρόσφατου παρελθόντος τους, Φ.Γεννηματά και Στ.Θεδοωράκης ευνοούν τη στρατηγική Μητσοτάκη, ερχόμενοι σε σύγκρουση με ένα διαχρονικό αίτημα του προοδευτικού κόσμου και -σήμερα- της πλειονότητας του ελληνικού λαού».

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής απόψε έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 17:30 και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα με την ψηφοφορία.

Ανάλογο κλίμα υπήρχε και χθες στις τοποθετήσεις υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς υπογράμμιζαν ότι η κυβέρνηση εκπληρώνει μία ιστορική δέσμευση της Αριστεράς.

Από την άλλη οι βουλευτές της ΝΔ κατηγορούσαν την κυβέρνηση ότι έχει στρατηγική ήττας και ότι θέλει να οδηγήσει τη χώρα στην ακυβερνησία. Βέλη προς στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν και οι βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου έστελνε νέα πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο -μια ύστατη προσπάθεια συγκέντρωσης των 200 ψήφων, μετά την απόφαση της Χρυσής Αυγής να απέχει από την ψηφοφορία.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία