BACK TO
TOP
Πολιτικές

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τη διαπόμπευση του δικαστή του ΣτΕ

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για τη διαπόμπευση του δικαστή του ΣτΕ

1
0

Την έρευνα διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών και η διενέργειά της ανατέθηκε στον εισαγγελέα κ. Σπυρίδων Παππά.  

 Για άμεσο εκβιασμό του δικαστή του ΣτΕ αλλά και για ηχηρή απάντηση εκ μέρους του ανωτάτου δικαστηρίου έκανε λόγο ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Αλιβιζάτος, είπε ότι τέτοια πράγματα σε βάρος ενός τέτοιου κορυφαίου δικαστή, όπως χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο αντιπρόεδρο του ΣτΕ, δεν έχουν ξαναγίνει.

«Μετά την πρώτη συνεδρίαση του ΣτΕ ήρθε η πρώτη προειδοποιητική βολή σε βάρος του με διάφορα δημοσιεύματα. Όταν είδαν ότι δεν τους φοβήθηκε και την περασμένη Παρασκευή τήρησε την ίδια έντιμη στάση έβγαλαν στη δημοσιότητα και το όνομά του. Όμως δεν πέτυχαν τον σκοπό τους γιατί απεδείχθη ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι με σθένος».

Ο κύριος Αλιβιζάτος εκτίμησε ότι στην απόφαση του ΣτΕ επί της ουσίας του θέματος η πλειοψηφία θα είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί οι παραβιάσεις του Συντάγματος είναι κραυγαλέες. Είπε επιπλέον πως αν βγει αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά θα πρέπει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ να ρυθμίσει το καθεστώς στα κανάλια συμπεριλαμβανομένου και του αριθμού τους.

Ο κ. Αλιβιζάτος επαίνεσε και τη στάση του ΣΚΑΙ γιατί ενώ πήρε άδεια επακολουθεί να αγωνίζεται υπέρ της νομιμότητας.

Οι δικαστές εκβιάζονται

Παράλληλα, η Ένωση  Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση για τη διαρροή στον ηλεκτρονικό Τύπο προσωπικών δεδομένων του δικαστή που συμμετέχει στην εν λόγω διάσκεψη και έκαναν λόγο για «προσπάθεια εκβιασμού», ενώ υπογραμμίζουν ότι  οι «δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη».          

Ακόμη, οι δύο Ενώσεις ζητούν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης για το θέμα της  δημοσιοποίηση  στοιχείων της προσωπικής ζωής του δικαστή που συμμετέχει στην σημερινή διάσκεψη για της τηλεοπτικές άδειες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία