BACK TO
TOP
Πολιτικές

Σε ίδρυση Δικτύου Αγροτών προχώρησε το Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην ίδρυση Δίκτυου Αγροτών προχώρησαν το Σάββατο, 3 Δεκέμβρη, αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς απ’ όλη τη χώρα, που συναντήθηκαν στην Αθήνα.

Σε ίδρυση Δικτύου Αγροτών προχώρησε το Σάββατο ο ΣΥΡΙΖΑ

3
0

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, το Δίκτυο έχει «συνδικαλιστικό και κινηματικό χαρακτήρα και στοχεύει σε δράσεις μέσα στον αγροτικό χώρο για την επίλυση των σύγχρονων προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο».

Ως βασικοί στόχοι της κίνησης του εν λόγω οργάνου,  όπως αυτοί διαμορφώθηκαν από την ιδρυτική συνδιάσκεψη, περιγράφονται οι ακόλουθοι:

1. Η επικοινωνία ανάμεσα στις ζωντανές, προοδευτικές, παραγωγικές δυνάμεις των αγροτών σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη και σε κάθε νομό, μέσω ενός δημοκρατικού οργανωτικού σχήματος και την προοπτική έκδοσης ενημερωτικού εντύπου.

2. Η διαμόρφωση αιτημάτων πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός χώρος, η κινηματική διεκδίκησή τους και η προβολή αυτών με κάθε πρόσφορο μέσο.

3. Η συμμετοχή των μελών του δικτύου σε οργανωμένους, αγροτικούς χώρους, συνεταιρισμός, σύλλογος,  κ.α.

4. Η υποστήριξη κάθε πολιτικής και μέτρου που θα στηρίζει την ανάπτυξη της γεωργίας, την παραγωγή ποιοτικού αγροτικού προϊόντος, θα ικανοποιεί τις ανάγκες του καταναλωτή, και θα στηρίζει το εισόδημα του αγρότη.

5. Η συμβολή, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνηση, που στο όνομα των αγροτικών συμφερόντων, οδηγεί σε λάθος αιτήματα, αποπροσανατολισμό των αγροτών, και σε κινήσεις αδιεξόδου, όπως πολλές φορές μέχρι σήμερα έχει συμβεί.

Η συνέλευση εξέλεξε 15μελή προσωρινή συντονιστική επιτροπή με την υποχρέωση:

– Να διαμορφώσει την τελική ιδρυτική διακήρυξη του Δικτύου.

– Να ιεραρχήσει τα προβλήματα του αγροτικού χώρου και να διαμορφώσει  διεκδικητικό πλαίσιο λύσεων.

– Να διαδώσει την ιδέα του σε όλη την επικράτεια ώστε να οργανωθεί σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

«Στηριζόμενοι στις αστείρευτες δυνάμεις που χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη γεωργία και διακρίνονται από αγωνιστικότητα και αλληλεγγύη, προχωράμε στη δημιουργία ενός υγιούς (απαλλαγμένο από παρωχημένες αντιλήψεις και πρακτικές) κινήματος, από τους  αγρότες για τους αγρότες», επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία