BACK TO
TOP
Πολιτικές

Την Τετάρτη προ ημερησίας στη Βουλή για το αγροτικό

Tην Τετάρτη 18 Ιανουαρίου διεξάγεται στη Βουλή η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το αγροτικό, μετά από αίτημα της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά.

Τις θέσεις της ΔΗMΑΡ για τα αγροτικά παρουσιάζει η Γεννηματά στην Καβάλα

2
0

Πληροφορίες αναφέρουν πως η συζήτηση ξεκινά στις 10 το πρωί και επί τάπητος θα τεθούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά μέτρα για τους αγρότες.

Η κα Γεννηματά με επιστολή της είχε ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να πραγματοποιηθεί σχετική συζήτηση, επιβεβαιώνοντας όσα έγραψε πρώτο το AgroNews.

Όπως τόνισε, θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την υποστήριξη της αγροτικής πολιτικής, καθώς «οι απαράδεκτες πολιτικές της κυβέρνησης δεν αφήνουν περιθώριο οικονομικής βιωσιμότητας στους μικρούς και μεσαίους αγρότες».

Σε δηλώσεις του σχετικά με την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για το αγροτικό, ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου σημείωσε ότι θα περιγραφεί η κατάσταση για τον αγροτικό τομέα, όπως έχει διαμορφωθεί με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, και θα ενημερωθούν τα κόμματα για τα ζητήματα των πόρων των και των ενισχύσεων αλλά θα υπάρξει και πλήρης ενημέρωση για τις θεσμικές παρεμβάσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημείωσε χθες, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι η κυβέρνηση προσβλέπει σε γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση για το θέμα, στο οποίο «δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και ειδικά υπό το πρίσμα του σχεδιασμού και της υλοποίησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του αναμένεται να παρουσιάσει την πρόταση της ΝΔ για τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες από τη μια, και από την άλλη θα εστιάσει στις διαφορές λόγου και πράξεων της κυβέρνησης πριν και μετά τις εκλογές. Ωστόσο, στην παρέμβασή του αναμένεται να αναφερθεί και στη σημερινή γενικότερη κατάσταση της χώρας και να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία της πρότασης της ΝΔ για τα αγροτικά, μια «φιλελεύθερη πρόταση για την αναδιοργάνωση του αγροτικού τομέα», όπως τη χαρακτηρίζουν από το επιτελείο του. Ενώ ταυτόχρονα θα αναφερθεί ακόμα στον ρόλο του πρωτογενούς τομέα για την έξοδο της χώρας την κρίση».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία