BACK TO
TOP
Πολιτικές

Δεν χρειάζονται μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση, επιμένει ο Παππάς

«Δεν χρειάζονται μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση. Το έχουμε πει και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε με τη διεύρυνση των συμμαχιών μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» της Καλαμάτας, για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν χρειάζονται μέτρα για να κλείσει η αξιολόγηση, επιμένει ο Παππάς

2
0

Όσον αφορά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είπε ότι «είναι κομμάτι της συμφωνίας, επειδή το ζήτησαν άλλοι, όμως αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή του στο πρόγραμμα δημιουργεί πολλά προβλήματα».

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας είπε ότι «δεν θα μας ακούσετε να μιλάμε για success story, αλλά τα σημάδια ανάκαμψης είναι απτά, όπως και τα μέτρα υπέρ των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης είπε ότι «κατέστρωσε και κατάφερε να υλοποιήσει ένα σχέδιο, ώστε να ενημερώνει απευθείας τους πολιτικούς ομολόγους της για τα εντυπωσιακά επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας».

Η ελληνική κυβέρνηση συνέχισε «πήγε σε μια άλλη λογική διαπραγμάτευσης με επιχειρήματα και απευθείας ενημέρωση εταίρων για την πορεία της Ελλάδας» και πρόσθεσε: «Αυτή η διπλωματία πέρα από τα όρια της τρόικας απέδωσε. Και θα συνεχίσει να αποδίδει».

Στην συνέχεια ο Νίκος Παππάς άσκησε κριτική στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι «στη Γερμανία, ο κ. Μητσοτάκης έχασε μια χρυσή ευκαιρία να βάλει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος αλλά έβαλε τη φανέλα του ΔΝΤ».

Μιλώντας για τα θέματα της διαπλοκής ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι «η διαπλοκή -επί ημερών Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ- είχε γίνει ο πόλος γύρω από τον οποίον κινούνταν η δημόσια ζωή, ολόκληρη η χώρα, με βάση βεβαίως τα συμφέροντα που έπρεπε να εξυπηρετηθούν».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία