BACK TO
TOP
Πολιτικές

Επιμένει ο Μητσοτάκης, «όχι» στα νέα μέτρα

Την απόφαση της Ν.Δ. να καταψηφίσει τα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή προκειμένου να κλείσει η β’ αξιολόγηση, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Επιμένει ο Μητσοτάκης, «όχι» στα νέα μέτρα

1
0

«Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το κόστος που πρέπει δυστυχώς να πληρώσει η Ελλάδα λόγω της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «μας έφερε σε αυτό το χάλι».  

«Ισχυρίζεται ότι έχει μια συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, άρα είναι στο χέρι του να τα περάσει», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.. 

Το Bloomberg παρατηρεί ότι η στάση αυτή που θα τηρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση σημαίνει ότι σε περίπτωση που ο κ. Τσίπρας αντιμετωπίσει «εξέγερση» βουλευτών του, δεν θα μπορέσει να βασιστεί στις ψήφους της αντιπολίτευσης, όπως έκανε όταν πέρασε το 3ο μνημόνιο, τον Αύγουστο του 2015.  

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές, ώστε να αποκτήσει μία καλύτερη κυβέρνηση, η οποία «θα διασφαλίσει την πραγματική ιδιοκτησία των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, που θα βγάλουν τη χώρα από αυτό το χάος». 

«Δεν έχω τρόπο να προκαλέσω πρόωρες εκλογές, ωστόσο είμαι πεπεισμένος ότι αν διεξάγονταν, θα κερδίζαμε», είπε. 

Όπως ανέφερε, η Ν.Δ. θα προωθήσει ένα επιθετικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και θα μείνει μακριά από υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει. Θα δημιουργήσει μία ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους και θα επιδιώξει αποκρατικοποιήσεις, που στέλνουν ένα μήνυμα ότι «η Ελλάδα είναι ανοιχτή στην επιχειρηματικότητα», συμπλήρωσε.

«Ακόμη και αν ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση, η Ελλάδα θα συνεχίσει να καθυστερεί. Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη, ώστε να έρθουν νέες επενδύσεις, επειδή έχουμε μια κυβέρνηση η οποία βρίσκεται στην εξής ιδιόμορφη κατάσταση: Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, στο οποίο δεν πιστεύει», κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία