BACK TO
TOP
Πολιτικές

«Δεν τίθεται θέμα ούτε 4ου μνημονίου, ούτε Grexit», λέει ο Δραγασάκης

«Δεν τίθεται θέμα ούτε 4ου μνημονίου, ούτε Grexit» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, καταλογίζει ευθέως στο ΔΝΤ και σε δύο ευρωπαϊκές χώρες τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Στο ίδιο πλαίσιο ασκεί δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ ότι γνώριζε για την «καθυστέρηση« και «επιχείρησε να τα εκμεταλλευτεί για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές».

«Δεν τίθεται θέμα ούτε 4ου μνημονίου, ούτε Grexit», λέει ο Δραγασάκης

2
0

Ειδικότερα, ο κ. Δραγασάκης τονίζει ότι ο στόχος για συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μέχρι την 20η Μαρτίου είναι εφικτός και για την επίτευξή του εργάζονται η κυβέρνηση και η διαπραγματευτική ομάδα. Επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έκανε ήδη τις δικές της και πως «η ολοκλήρωση της συμφωνίας προϋποθέτει ότι και οι άλλες πλευρές θα αποδείξουν στην πράξη τη θέλησή τους για συμφωνία».

Σημειώνει δε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για μια συνολική συμφωνία που θα δρομολογεί και την ολοκλήρωση του Προγράμματος και θα θέτει το δημοσιονομικό πλαίσιο της μεταμνημονιακής φάσης. Αυτό σημαίνει, αναφέρει, ότι η τελική συμφωνία, εκτός από τα όποια μέτρα και αντίμετρα, θα καλύπτει το θέμα των πλεονασμάτων και των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, ενώ επιδιώκεται να περιλαμβάνει και μέτρα για την τόνωση των επενδύσεων και την ταχύτερη μείωση της ανεργίας.

Τονίζει ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί στις 5 Δεκεμβρίου και αφήνει ευθείες κατηγορίες ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στο ΔΝΤ και σε δύο μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες: «Από τη μια πλευρά ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες απαίτησαν εξωπραγματικά πρωτογενή πλεονάσματα -3,5% για 10 χρόνια- και από την άλλη πλευρά το ΔΝΤ απαίτησε νέα μέτρα λιτότητας, που πλήττουν τα πιο φτωχά στρώματα».  «Στην ουσία», σχολιάζει, «άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού στη διάρκεια της εξέλιξής του».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία