BACK TO
TOP
Πολιτικές

Παππάς: Πρόθεσή μας η επαναλειτουργία του εργοστασίου ΕΒΖ στις Σέρρες

Τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αυξηθεί η παραγωγή τεύτλων και να μπορέσει έτσι να επαναλειτουργήσει και το εργοστάσιο Ζάχαρης των Σερρών γνωστοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, κατά την περιοδεία του στην περιοχή. Μάλιστα, όπως ο ίδιος είπε, «αναγνωρίζουμε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έχει οφέλη για την τοπική κοινωνία της περιοχής».

Παππάς: Πρόθεσή μας η επαναλειτουργία του εργοστασίου ΕΒΖ στις Σέρρες

1
0

Η περιοδεία ξεκίνησε από το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της εταιρίας Χρήστο Ρώσσιο, εκπροσώπους των εργαζομένων και τευτλοπαραγωγούς.


Αμέσως μετά, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ) στις Σέρρες, ξεναγήθηκε σε αυτές, συζήτησε με τους εργαζόμενους και μίλησε στο ραδιόφωνο.

Στη συνέχεια είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, ο οποίος του έθεσε θέματα αξιοποίησης πρώην στρατοπέδων, τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωϋσιάδη, με τον οποίο συζήτησε τα γενικότερα προβλήματα του νομού, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χρήστο Μέγκλα, που τον ενημέρωσε για τα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου, και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Άλκη Απιδόπουλο.

Ο κ. Απιδόπουλος είπε ότι από την 1/1/2009 μέχρι 31/12/2016 στον νομό Σερρών άνοιξαν 502 μεταποιητικές επιχειρήσεις και έκλεισαν 1.596. Στις εμπορικές επιχειρήσεις υπήρξαν 1.390 νέες εγγραφές και 2.908 διαγραφές και στον τομέα των υπηρεσιών 2.214 εγγραφές και 3.924 διαγραφές. Επίσης, αρκετές επιχειρήσεις μεταφέρονται στη γειτονική Βουλγαρία και το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η ανεργία να βρίσκεται σήμερα στο 36%. Επιπλέον, έθεσε και το ζήτημα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα με ασφάλιση ΙΚΑ που καταθέτουν τα χαρτιά τους για σύνταξη και δεν γνωρίζουν, όπως είπε, πότε και πόση σύνταξη θα πάρουν.


Το πρόγραμμα της επισκεψης Παππά

Η επίσκεψη του Ν. Παππά, εντάσσεται στο πλαίσιο των περιοδειών που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον απολογισμό των δύο χρόνων κυβερνητικού έργου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

Ώρα 09:10 έως  09:40     

Επίσκεψη στο εργοστάσιο Σερρών της ΕΒΖ. Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΒΖ Χρήστο Ρώσσιο, τον Διευθυντή του εργοστασίου και τον Πρόεδρο του Σωματείου των εργαζόμενων

Ώρα 09:45  έως  10:25    

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Σερρών. Σύντομη συνάντηση με τους εργαζόμενους και ολιγόλεπτη συνέντευξη στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα

Ώρα 10:40  έως  11:15    

Επίσκεψη στο Δημαρχείο  Σερρών. Συνάντηση με το Δήμαρχο κ. Πέτρο Αγγελίδη

Ώρα 11:15  έως  11:45    

Επίσκεψη στο Διοικητήριο. Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη

Ώρα 11:45 έως  12:45     

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Σερρών. Συνάντηση με τον πρόεδρο του κ. Μέγκλα Χρήστο και  με το Δ.Σ. του επιμελητηρίου

Ώρα 12:45 έως  14:00

Επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Σερρών όπου θα συναντήσει  τον Πρόεδρο και το Δ.Σ.  του Εργατικού Κέντρου, τον Πρόεδρο και το Δ.Σ  του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Σερρών τον Πρόεδρο και το Δ.Σ  της Ένωσης Αστυνομικών  υπαλλήλων Σερρών

Ώρα 14:15 έως  15:30     

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Ξενοδοχείο  «Elpida Resort»

Ώρα 19:30          

Ανοιχτή πολιτική ομιλία  στην αίθουσα «Κερκίνη» του Ξενοδοχείου  «Elpida Resort»



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία