BACK TO
TOP
Πολιτικές

Κόκκινος συναγερμός για τα πακέτα «βόμβες»

Κόκκινος συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει σημάνει μετά την αποστολή των δεμάτων – βομβών σε Βερολίνο και Παρίσι αλλά και την «τρύπα» στην ασφάλεια της χώρας.

Κόκκινος συναγερμός για τα πακέτα «βόμβες»

2
0

Τα ξένα ΜΜΕ κι όχι μόνο φοβούνται ότι θα υπάρξουν κι άλλα τρομο – δέματα με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» να διεθνοποιούν την εγχώρια τρομοκρατία προκαλώντας τεράστια ζημιά στη φήμη της χώρας.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας καθώς προκύπτουν μείζονα προβλήματα τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν καίρια θα πλήξουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της Ελλάδας.

To γεγονός και μόνο ότι τα ξένα μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την Ελλάδα για ελλιπή μέτρα ασφαλείας και για «τρύπες» από τις οποίες βγαίνουν πακέτα - βόμβες είναι από μόνο του αρνητικό στοιχείο. Φαίνεται ότι οι «Πυρήνες» έχουν βρει τον τρόπο να «εξάγουν» τη δράση τους, ενώ κάποιοι δεν αποκλείουν και άλλα σενάρια, πέραν των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι σε μια επανάληψη των όσων είχαν συμβεί το 2010, όταν οι Πυρήνες της Φωτιάς είχαν στείλει μαζικά τρομοδέματα, τα τελευταία μπορεί να αποκαλύπτονται ένα ένα καθώς δεν φτάνουν στον παραλήπτη ταυτόχρονα. 

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για ενδείξεις και στοιχεία που παραπέμπουν σε 8 ακόμη ύποπτες αποστολές, τις οποίες εξετάζουν λεπτομερώς προκειμένου να ειδοποιήσουν εγκαίρως τους παραλήπτες.

Επίσης, σε εσωτερικό επίπεδο, πρεσβείες, οικονομικοί οργανισμοί, υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και υπουργεία έχουν τεθεί σε συναγερμό λαμβάνοντας εντολές από την ΕΛ.ΑΣ. για σαρωτικούς ελέγχους στα δέματα, αφού δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται στα σχέδια των «Πυρήνων» και ελληνικοί στόχοι.

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δεν αποκλείει να υπάρξουν κι άλλα παγιδευμένα δέματα όπως αυτό στο Βερολίνο και το Παρίσι: Αναλυτικά και όπως αναφέρει η DW η γερμανική εφημερίδα έχει τίτλο «Παγιδευμένα πακέτα σε πολιτικούς και υπηρεσίες» και τονίζει: «Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας δεν θέλουν προς το παρόν να κάνουν δηλώσεις για το αν απειλούνται πολιτικοί, υπηρεσίες και επιχειρήσεις στη χώρα από παγιδευμένα δέματα». Στη συνέχεια ο αρθρογράφος επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα γιατί ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μπορεί να έγινε στόχος της απόπειρας:

«Παρά τα πακέτα στήριξης ύψους δισεκατομμυρίων και άλλων εκτεταμένων μέτρων στήριξης για τα οποία εγγυάται και η Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα. Θεωρείται σκληροπυρηνικός όσον αφορά τις απαιτήσεις των πιστωτών της χώρας για τα μέτρα περικοπών».

Στο άρθρο γίνεται και μια σύντομη αναφορά στη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα υπάρχει μια ενεργή αριστεροτρομοκρατική σκηνή που ευθύνεται για επιθέσεις σε τράπεζες, αστυνομικά τμήματα, κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες όπως επίσης για αρκετά παγιδευμένα δέματα προς διευθύνσεις του εξωτερικού».

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το newsit, στα στοιχεία που βρέθηκαν πάνω στα πακέτα με τις βόμβες σε Σόιμπλε και γραφεία του ΔΝΤ αναζητούν με τη βοήθεια των γαλλικών και γερμανικών αρχών οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα.

Η πρώτη κίνηση που φαίνεται να έγινε είναι στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, εκεί όπου έχει εγκατασταθεί το σύστημα ελέγχου των πακέτων που “ταξιδεύουν” για το εξωτερικό.

Από την πρώτη στιγμή, από την ώρα δηλαδή που εντοπίστηκε το πακέτο-βόμβα κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών οι ερευνητές εστίασαν στον συγκεκριμένο χώρο.

Το εξαιρετικά εξελιγμένο μηχάνημα ανίχνευσης εκρηκτικών μπορεί να μην στάθηκε ικανό να εντοπίσει την ποσότητα που επέλεξαν να βάλουν οι τρομοκράτες, έχει όμως κάποιες άλλες δυνατότητες που μπορούν να βοηθήσουν τους ερευνητές.

Το “φιλμ” με τα στοιχεία για τα πακέτα που πέρασαν από το μηχάνημα την ημέρα που στάλθηκαν τα τρομο-δεματα στον Σόμπλε και το ΔΝΤ μπορεί να δώσει σημαντικά στοιχεία.

Πρώτα απ' όλα αναζητείται απάντηση στο εάν απεστάλησαν και άλλα δέματα τα οποία ακόμη δεν έχουν φτάσει στους παραλήπτες. Εάν δηλαδή κυκλοφορούν στην Ευρώπη και άλλες ενεργές βόμβες.

Αυτό θα φανεί ίσως στο “φιλμ” του μηχανήματος όπου ίσως, εάν καταφέρουν οι ειδικοί να τα εντοπίσουν θα μπορέσουν πιθανότατα να δουν και τον παραλήπτη ώστε να προλάβουν νέα έκρηξη ανάλογη αυτής στα γραφεία του ΔΝΤ που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας υπαλλήλου στα χέρια και το πρόσωπο.

Πέρα από τα στοιχεία αυτά οι αξιωματικοί αναζητούν και το πρόσωπο του αποστολέα. Έτσι έχουν εντοπίσει όλες τις κάμερες κοντά σε σημεία αποστολής δεμάτων και ήδη ελέγχονται καρέ, καρέ τα πλάνα που έχουν καταγραφεί και ιδιαίτερα εκείνα από το κεντρικό κατάστημα της πλατείας Συντάγματος.

Πηγή: Ημερησία

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία