BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ικανοποίηση στο Μαξίμου για τα αποτελέσματα της Συνόδου του Νότου

Θετικά αποτιμούν στην κυβέρνηση τα αποτελέσματα της τρίτης Συνόδου των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου.

Ικανοποίηση στο Μαξίμου για τα αποτελέσματα της Συνόδου του Νότου

1
0

Κυβερνητικοί κύκλοι εμφανίζονται ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι στο κείμενο της Διακήρυξης της Μαδρίτης υιοθετήθηκαν διατυπώσεις που αφορούν στον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων στη βάση του ευρωπαϊκού κοινωνικού και εργασιακού κεκτημένου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αποτελούν τμήμα της Διακήρυξης οι ελληνικές θέσεις για το μεταναστευτικό και ειδικότερα αναφορικά με την αναθεώρηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου, στη βάση της αλληλεγγύης.

Επιπλέον, στέκονται στο σημείο της Διακήρυξης, όπου γίνεται λόγος για μια νέα ώθηση στη διαδικασία οικονομικής σύγκλισης ανάμεσα στα μέλη, καθώς και στο σημείο όπου τονίζεται πως αποτελεί πολιτική προτεραιότητα η καταπολέμηση της ανεργίας, ιδιαίτερα της μακροχρόνιας και αυτής των νέων.

Οι πηγές της κυβέρνησης επισημαίνουν τη σημασία που έχει αποκτήσει η πρωτοβουλία της Συνόδου των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου, η οποία αποκτά μόνιμο χαρακτήρα και ενισχύει τον συντονισμό τους όχι μόνο σχετικά με τον διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και για το παρόν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία