BACK TO
TOP
Πολιτικές

Με Κουτσούμπα, Γεννηματά, Μητσοτάκη κλείνει τις επαφές για Eurogroup o πρωθυπουργός

Χωρίς «δια ταύτα» αναμένεται να ολοκληρωθούν την Τρίτη 20 Ιουνίου οι διαδοχικές συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους Δημήτρη Κουτσούμπα, Φώφη Γεννηματά και Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως προκύπτει τόσο από τα επιτελεία των πολιτικών αρχηγών όσο και από τις συζητήσεις που είχε χθες ο πρωθυπουργός με τους Σταύρο Θεοδωράκη και Βασίλη Λεβέντη.

Με Κουτσούμπα, Γεννηματά, Μητσοτάκη κλείνει τις επαφές για Eurogroup o πρωθυπουργός

1
0

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τσίπρα, τα ενημερωτικά τετ α τετ με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία στο Eurogroup και το Κυπριακό αποφασίσθηκαν στο πλαίσιο του «θεσμικού ευπρεπισμού», χωρίς να υπάρχει κάποια «ψευδαίσθηση» ότι θα επιτευχθεί ένα μίνιμουμ συνεννόησης για να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης -από το οποίο θα κριθεί η έξοδος από την επταετή κρίση.

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε στους προέδρους του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων ότι ο συνδυασμός των αποφάσεων του 2016 μαζί με τον ορισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων, τις προβλέψεις για ανάπτυξη και τις δεσμεύσεις για την Αναπτυξιακή Τράπεζα, συγκροτούν έναν «αλγόριθμο» που, με τη σειρά του, προσδιορίζει τα μέτρα για το χρέος.

Τους είπε επίσης ότι η συμφωνία στο Eurgoroup πέρασε θετικά στις αγορές και, επομένως, είναι βάσιμος ο στόχος να μην υπάρξει τέταρτο δανειακό πρόγραμμα και να βγει η χώρα αυτοδύναμα στις αγορές.

Ο κ. Θεοδωράκης πάντως συνέπλευσε με τους λοιπούς αρχηγούς (πλην του κ. Κουτσούμπα) στην κριτική προς την κυβέρνηση για «ανεπίτρεπτη καθυστέρηση» στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Ενώ ο κ. Λεβέντης ζήτησε (για άλλη μία φορά) τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, διότι, όπως ανέφερε, ο κ. Τσίπρας «είναι πεπεισμένος να πάει την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά το κόμμα του δεν πιστεύει στην Ευρώπη» και άρα «χρειαζόμαστε μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση».

Ο Ρέγκλινγκ δείχνει... ανασχηματισμό

Όσο κι αν φαίνεται σουρεαλιστικό, στο κλίμα Λεβέντη κινήθηκε και ο... Κλάους Ρέγκλινγκ, δηλώνοντας (στην ΕΡΤ): «Δουλεύουμε πολύ καλά με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ωστόσο ορισμένοι άλλοι υπουργοί κάποιες φορές αμφισβητούν μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί, συγκεκριμένες ιδιωτικοποιήσεις, και αυτό στέλνει ένα μήνυμα στις αγορές και στο ευρωπαϊκό κοινό».

Πηγή: euro2day.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία