BACK TO
TOP
Πολιτικές

Προσλήψεις χωρίς όριο ηλικίας η πρόταση Τσίπρα στους απεργούς ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τις τέσσερις νέες προτάσεις της κυβέρνησης που παρουσίασε την Τρίτη 27 Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας στους απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη συνάντηση που είχε μαζί τους «σε καλό κλίμα» ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Προσλήψεις χωρίς όριο ηλικίας η πρόταση Τσίπρα στους απεργούς ΠΟΕ-ΟΤΑ

5
0

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το protothema.gr έταξε στους απεργούς περισσότερες από 2.500 προσλήψεις καθώς και κατάργηση του ορίου ηλικίας υπερθεματίζοντας τις προτάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ αν και - βάσει της ανακοίνωσης - δεν τους έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των υποσχέσεών του.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε, ακόμα, μοριοδότηση βάσει της τροπολογίας Σκουρλέτη, στην οποία θα συμπεριληφθούν οι υποσχέσεις του. αλλά και νέες συμβάσεις «άμεσα» για τη συνέχιση της εργασίας τους.

Διακήρυξε τέλος ότι η κυβέρνηση προκρίνει την αποκομιδή απορριμμάτων με ίδιους πόρους από τους δήμους και όχι από τους ιδιώτες.

Αυτές τις δεσμεύσεις φαίνεται ότι είδε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ να του παρουσιάζονται ώστε μετά τη συνάντηση να δηλώσει ότι όχι μόνο η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και ότι η ομοσπονδία θα έβγαζε απάντηση μέσα σε μια ώρα.

Nωρίτερα το Αgronews έγραφε:

Λύση δια χειρός πρωθυπουργού προσδοκάτε να βρεθεί στο πρόβλημα των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα, στον απόηχο και του νέου αδιέξοδου που προκάλεσε η αδιάλλακτη θέση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, που αποκάλεσε τους εργαζόμενους... «μαϊντανούς».

Οι δεκάδες χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών, που παραμένουν συσσωρευμένοι επί ημέρες στους δρόμους όλων των πόλεων της χώρας, ανάγκασαν τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει και να καλέσει σε συνάντηση τους εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και αναμένεται να συζητηθούν προτάσεις για την άρση του αδιεξόδου.

Στο μεταξύ, ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 27 Ιουνίου με συμβασιούχους εργαζόμενους της ΠΟΕ - ΟΤΑ έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν από τη συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι συμβασιούχοι που περίμεναν στο πεζοδρόμιο απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι την ώρα της συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό. επιχείρησαν να ανοίξουν πανό με συνθήματα. Άμεσα επενέβη η ασφάλεια του πρωθυπουργού αλλά και αστυνομικές δυνάμεις που τους εμπόδισαν και ταυτόχρονα τους απομάκρυναν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία