BACK TO
TOP
Πολιτικές

Στο Κρανς Μοντανά της Ελβετίας ξεκινά η δεύτερη διάσκεψη για το Κυπριακό

Από το κεφάλαιο «Ασφάλεια και Εγγυήσεις», δηλαδή από το σημείο όπου σταμάτησαν οι συνομιλίες στη Γενεύη, τον περασμένο Ιανουάριο, πριν η Τουρκία αποχωρήσει από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης ξεκινά την Τετάρτη 28 Ιουνίου η δεύτερη Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κρανς Μοντάνα της Ελβετίας.

Στο Κρανς Μοντανά της Ελβετίας ξεκινά η δεύτερη διάσκεψη για το Κυπριακό

1
0

Καθοριστικής σημασίας αναμένεται ότι θα είναι η πρώτη μέρα της Διάσκεψης, η οποία θα δώσει το στίγμα των προθέσεων της Τουρκίας και μία πρώτη εικόνα για το αν μπορεί να βρεθεί κοινό έδαφος. Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του ειδικού συμβούλου του γ.γ. του  ΟΗΕ  Έσπεν Μπάρθ Άιντε, μολονότι δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία, ο σχεδιασμός για τη διάρκεια της Διάσκεψης είναι για έως τις 7 Ιουλίου, χωρίς να είναι σίγουρο εάν η ημερομηνία αυτή θα παραταθεί ή εάν όλα τελειώσουν νωρίτερα.

Με τα νέα δεδομένα, ήδη έως αργά χθες το βράδυ, σημειώθηκε σειρά διμερών συναντήσεων. Αμέσως μετά την άφιξή τους στο ελβετικό θέρετρο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, είχαν συνάντηση για την οριστικοποίηση της κοινής στρατηγικής Ελλάδας και Κύπρου.

Ο κ. Κοτζιάς είχε επίσης συνάντηση με τον κ. Άιντε με τον οποίo και συζήτησε για οργανωτικά ζητήματα της Διάσκεψης, ενώ έπειτα από το δείπνο που παρατέθηκε στις αντιπροσωπείες των συμμετεχόντων μερών, παρουσία και της Ύπατης Εκπροσώπου της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, συναντήθηκε και με τον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία