BACK TO
TOP
Πολιτικές

Μητσοτάκης: Η αλιεία χρειάζεται ενίσχυση και εκσυγχρονισμό

Την ανάγκη αλλαγής φορολογικής πολιτικής για να τονωθεί η οικονομία και να ανασάνει η παραγωγική Ελλάδα καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης, στήριξης και εκσυγχρονισμού της αλιείας υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας την Τετάρτη με αλιείς στην ιχθυόσκαλα Καβάλας, την τρίτη μεγαλύτερη της Ελλάδας.

Μητσοτάκης: Η αλιεία χρειάζεται ενίσχυση και εκσυγχρονισμό

0
0

AdTech AdΗ Καβάλα αποτελεί την πρώτη στάση της διήμερης περιοδείας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βόρεια Ελλάδα. 

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με εργαζόμενους, αλιείς, ιχθυέμπορους, εξαγωγείς αλλά και τα στελέχη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Καβάλας. Στη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις από τους παριστάμενους, ζήτησε να ενημερωθεί για να προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αλιευτικός κλάδος και παρουσίασε επιγραμματικά τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ειδικότερα για τη βελτίωση της αλιευτικής παραγωγής.

 «Για εμάς ο πρωτογενής τομέας και η αλιεία ειδικά, είναι τομέας πρώτης προτεραιότητας» είπε ο αρχηγός της ΝΔ. Ξεκαθάρισε εξαρχής πως δεν είναι «ειδικός στα ζητήματα της αλιείας» αλλά ότι οι συνεργάτες του θα φροντίσουν, για να καταγραφούν οι απορίες και οι προτάσεις των ψαράδων.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα φορολογικά βάρη πέφτουν στις πλάτες ολοένα και λιγότερων και η σημερινή κυβέρνηση «τιμωρεί» τους πολίτες που παράγουν, επισημαίνοντας πως αυτή η πολιτική δεν αποδίδει. «Όσο αυξάνουμε τους φόρους και τις εισφορές, τόσο ενθαρρύνουμε και την φοροαποφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Εμείς θα μειώσουμε τους φόρους, ξεκινώντας με τους φόρους στις επιχειρήσεις, από το 29% στο 20% εντός μιας διετίας. Και θα ισοσκελίσουμε την όποια απώλεια εσόδων μέσα από ένα συγκροτημένο σχέδιο συμμαζέματος του κράτους».

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας, συνολικού ύψους 524.000.000 ευρώ, τόνισε ότι «η απορροφητικότητα είναι εξαιρετικά χαμηλή. Κατηγόρησε μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ότι «τα νούμερα που διαφημίζει για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ είναι πλασματικά» ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων, όχι μόνο στην αλιεία, αλλά και στο γάλα και γενικότερα στα κτηνοτροφικά προϊόντα, θέτοντας ως προτεραιότητα την εντατικοποίηση των ελέγχων για τον περιορισμό του φαινομένου.

Καβαλιώτες ψαράδες επεσήμαναν την ανάγκη να αποκτήσει άμεσα συσκευαστήριο η ιχθυόσκαλα αλλά και να προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να λάβει πιστοποιήσεις HACCP και ISO. Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι οι έμποροι και οι αλιείς πληρώνουν περισσότερα για να χρησιμοποιούν τις υποδομές της ιχθυόσκαλας από αυτά που τους προσφέρει. «Στους δημόσιους οργανισμούς», ανέφερε, «δεν μπορεί να επιλέγονται  στελέχη με “άλλα” κριτήρια. Χρειαζόμαστε τεχνοκράτες μάνατζερ, που θα δουλεύουν για το ευρύτερο καλό».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία