BACK TO
TOP
Πολιτικές

Η αναδόμηση του υπουργικού συμβουλίου στα πλάνα Τσίπρα

Να κρατήσει σε θέση πρωταγωνιστική τη θετική ατζέντα που προβάλει τις τελευταίες εβδομάδες και, κυρίως, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου της αξιολόγησης, με αιχμή το αφήγημα εξόδου της χώρας από την εποχή των μνημονίων επιχειρεί η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η αναδόμηση του υπουργικού συμβουλίου στα πλάνα Τσίπρα

2
0

Το οικοσύστημα των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου, το οποίο βρέθηκε σε περιδίνηση, ελέω των συνεχιζόμενων επιθέσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης είτε για τα ζητήματα της Παιδείας, της αριστείας και της Υγείας, είτε για τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τα…άπαντα Βαρουφάκη και Βενεζουέλας, δομεί επιχειρηματολογία γύρω από το κοινωνικό κράτος και το εν αναμονή success story της οικονομίας,  με το βλέμμα των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου να στρέφεται πλέον και στην άνοδο του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται πως θα κυλήσουν για το κεντρικό στρατηγείο της Ηρώδου Αττικού σε τέμπο τετ α τετ. Ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει σειρά συσκέψεων με τους στενούς συνεργάτες του και κορυφαίους υπουργούς της συγκυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου και λίγο πριν τη μικρή θερινή ανάπαυλα, στη διάρκεια των οποίων θα βρεθεί στο επίκεντρο η αποτίμηση του κυβερνητικού έργου κατά τους δύο τελευταίους μήνες. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ήδη έχει ζητήσει από τους υπουργούς του όχι μόνο να τρέξουν τα ανοιχτά ζητήματα των χαρτοφυλακίων τους, με αιχμή τα επενδυτικά προγράμματα, αλλά και να καταθέσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα τις εισηγήσεις τους, οι οποίες θα αποτελέσουν κυρίαρχα συστατικά της παρέμβασης που θα πραγματοποιήσει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης. Στο μικροσκόπιο, αμέσως μετά τον 15Αύγουστο, θα τεθούν οι εξαγγελίες Τσίπρα, οι οποίες θα ισχυροποιούν το θετικό αφήγημα της Ηρώδου Αττικού, με τη φράση για την "αλλαγή σελίδας" να παραμένει κομβική για τη συγκυβέρνηση.

Από την άλλη, θέμα ημερών φαίνεται να είναι και η λήψη των τελικών αποφάσεων από την πλευρά του πρωθυπουργού αναφορικά με το ενδεχόμενο ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος. Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει δεχθεί εισηγήσεις προς την κατεύθυνση της αναδόμησης του υπουργικού συμβουλίου, πριν από την άνοδό του στη Θεσσαλονίκη, αν και δεν απουσιάζουν οι φωνές εκείνες που τάσσονται κατά των άμεσων αλλαγών, με το σκεπτικό πως μία ενδεχόμενη κίνηση μπορεί να χάσει άμεσα την επικοινωνιακή λάμψη της από ένα τυχαίο γεγονός καταμεσής του θέρους.

Πηγή:capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία