BACK TO
TOP
Πολιτικές

Νόμιμη η επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση λέει το ΣτΕ

Συνταγματικό έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας το προεδρικό διάταγμα για την επιλογή των σημαιοφόρων με κλήρωση αλλά όπως επισημαίνουν οι ανώτατοι δικαστές που επεξεργάστηκαν το επίμαχο διάταγμα ο εκκλησιασμός στα Δημοτικά σχολεία οδεύει προς κατάργηση, ενώ θέτουν και μία σειρά από θέματα σχετικά με τις ώρες διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, τις εκδηλώσεις κατά τη θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών, κλπ.

Νόμιμη η επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση λέει το ΣτΕ

1
0

Οι ανώτατοι δικαστές ψήφισαν θετικά για τη διάταξη που προβλέπει την επιλογή των σημαιοφόρων, παραστατών, κλπ. στα Δημοτικά σχολεία δια κληρώσεως και μάλιστα με διπλή, αφού θα κληρώνεται ένας μαθητής ανά 6μηνο, ενώ δεν αποκλείεται λόγω ατέλειας της σχετική διάταξης να μην υπάρχει καθόλου σημαιοφόρος ή να είναι λιγότεροι οι παραστάτες, σε περίπτωση αιφνίδιου ατυχήματος ή ασθένειας.

Ειδικότερα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την οργάνωση και λειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του Κώστα Γαβρόγλου, στο άρθρο 3 παράγραφος 4 αναφέρει ότι θα κληρώνονται δύο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης ως σημαιοφόροι, ο καθένας για ένα εξάμηνο, ενώ θα κληρώνονται και πάλι οι παραστάτες και υπεύθυνοι κατάθεσης στεφάνου.

Ειδικότερα, το άρθρο 3 παράγραφος 4 αναφέρει: «Σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Σημαιοφόροι ορίζονται δυο μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, ο ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και ο άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Σχετικά με την επιλογή των σημαιοφόρων με κλήρωση, επισημαίνουν ότι είναι «νόμιμη».

Πηγή: Τα Νέα

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία