BACK TO
TOP
Πολιτικές

Επενδύσεις και «νέο Δημόσιο» φέρνει το Μαξίμου στη ΔΕΘ

Με τρεις κινήσεις σε ισάριθμες ημέρες το Μαξίμου κάνει... πρόβα ΔΕΘ, στρώνοντας ουσιαστικά το έδαφος για την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Επενδύσεις και «νέο Δημόσιο» φέρνει το Μαξίμου στη ΔΕΘ

1
0

Η χθεσινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην «Παπαστράτος» επελέγη προκειμένου να προβληθεί η κυβερνητική στόχευση στην «υγιή επιχειρηματικότητα» και η βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, καθώς συνέπεσε με την κατάθεση στη Βουλή του «βελτιωτικού εργασιακού» νομοσχεδίου.

Κατά τις πληροφορίες, έχουν προγραμματισθεί άλλες δύο επισκέψεις του κ. Τσίπρα σε επιχειρήσεις (εντός Αττικής), ενώ θεωρούνται θέμα (ολίγου) χρόνου οι επίσημες ανακοινώσεις για τις δύο νέες επενδύσεις στη Βόρεια Ελλάδα -μεγάλη μονάδα καπνοβιομηχανίας και επιχείρηση φαρμακευτικής κάνναβης.

Πέραν τούτων, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την καινοτομία με στήριξη των startups.

Με αφορμή την κατάθεση (χθες) του νομοσχεδίου για την προστασία των εργαζομένων από αδήλωτη κ.λπ. εργασία, αλλά και την ειδική αναφορά που έκανε ο κ. Τσίπρας στις καλές εργασιακές σχέσεις που επικρατούν στην «Παπαστράτος», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το δικό μας παραγωγικό μοντέλο δεν μπορεί παρά να στηρίζεται στην προστασία της εργασίας και τη στήριξη των μισθών. Για αυτό εργαζόμαστε για τη δίκαιη ανάπτυξη, με έμφαση στην καινοτομία και την υψηλή προστιθέμενη αξία. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα η ειδική οικονομική ζώνη της Ευρώπης».

Η τρίτη κίνηση (που «κουμπώνει» επικοινωνιακά με την επιχειρηματικότητα και τις βελτιώσεις στα εργασιακά) αφορά στο «νέο Δημόσιο».

Όπως αναμενόταν, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα παρουσιάσει το απόγευμα (6:30 μ.μ.) την «Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019», με κεντρικό ομιλητή τον κ. Τσίπρα.

Το Σχέδιο έχει εκπονήσει η αρμόδια υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, με την παροχή τεχνικής βοήθειας (για τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις) από τη γαλλική εταιρία Expertise France -χαιρετισμό μάλιστα θα απευθύνει στην εκδήλωση και ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα Christophe Chantepy.

Μέσα από αυτό, η κυβέρνηση δίνει τη δική της φιλοσοφία για τη μεταρρύθμιση του Δημοσίου, την οποία θα αντιπαραβάλει στο μοντέλο της ΝΔ.

Όπως θα τονισθεί απόψε, «η Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2017-2019 αποβλέπει αφενός στην ορθολογική ανακατανομή του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης και αφετέρου στην απλούστευση των διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», εστιάζοντας στη βέλτιστη αξιοποίηση των δεξιοτήτων των δημόσιων υπαλλήλων.

Ως τμήμα αυτής της μεταρρύθμισης θα παρουσιαστεί η αξιολόγηση στο Δημόσιο (σ.σ. που ανήκει και στα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης), με το κυβερνητικό επιτελείο να εμφανίζεται έτοιμο να την προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες, παρακάμπτοντας το «μπλόκο» της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ.

Πηγή:euro2day.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία