BACK TO
TOP
Πολιτικές

«Μήνυμα εμπιστοσύνης» θα στείλει ο Μακρόν στην Ελλάδα

«Μήνυμα εμπιστοσύνης» αναμένεται να στείλει στην Ελλάδα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, δήλωσε την Τρίτη στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή των Ηλυσίων.

«Μήνυμα εμπιστοσύνης» θα στείλει ο Μακρόν στην Ελλάδα

2
0

«Ο πρόεδρος Μακρόν θα στείλει στην Ελλάδα ένα μήνυμα εμπιστοσύνης για την ανάκαμψη» σε αυτή τη χώρα «σύμβολο της ευρωπαϊκής κρίσης» ανέφερε η πηγή αυτή.

Μιλώντας για την ανάκαμψη και την ελληνική οικονομία, επισήμανε ότι «θα πρέπει να συνοδεύσουμε την Ελλάδα σε αυτή την πιο θετική φάση που ξεκινά και είναι, όπως ελπίζουμε, συμβολική για μια νέα φάση στην ευρωζώνη».

Ο γάλλος Πρόεδρος θα συνοδεύεται στην επίσκεψή του αυτή από τον υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ και από περίπου 40 στελέχη γαλλικών εταιρειών διότι η Γαλλία θα πρέπει να αδράξει τις «σημαντικές ευκαιρίες» που κρύβει η χώρα και οι οποίες συχνά δεν γίνονται αντιληπτές.

 

Το πρόγραμμα

Ο Μακρόν αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα το μεσημέρι της Πέμπτης και στις 13.30 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αμέσως μετά θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μετά τη συνάντηση των δυο ανδρών Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Στις 19.00 το απόγευμα ο κ. Μακρόν θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Λόφο της Πνύκας όπου θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στις 21.00 το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Γάλλο ομόλογό του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Για τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Γάλλου Προέδρου με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία