BACK TO
TOP
Πολιτικές

Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις για οριστική έξοδο από την κρίση

Η επιτυχής έκδοση ομολόγου τον περασμένο Ιούλιο αποτελεί ένδειξη ότι οι επενδυτές αναγνωρίζουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης, επεσήμανε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hessische - Niedersächsische Allgemeine (ΗΝΑ).

Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις για οριστική έξοδο από την κρίση

2
0

Ο ίδιος, μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «αν η κυβέρνηση επιμείνει στη μεταρρυθμιστική ατζέντα, τότε η Ελλάδα θα αφήσει πίσω την κρίση και θα μπορεί να χρηματοδοτείται και πάλι από την αγορά».

Ειδική μνεία έκανε και στη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί, τονίζοντας ότι αυτή κατέστη εφικτή χάρη στις «επώδυνες περικοπές των Ελλήνων». «Τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα, θα ήταν δύσκολο να τις φανταστεί κανείς στη Γερμανία» σχολίασε, σχετικά.

Ερωτηθείς για τον ρόλο της Γερμανίας στη λειτουργία του ευρώ, ο κ. Ρέγκλινγκ εξήγησε ότι «καθώς η Γερμανία είναι μία εξαγωγική οικονομία στην καρδιά της Ευρώπης, επωφελείται από το ευρώ όσο καμία άλλη χώρα».

«Εάν η Ευρωζώνη τα πάει καλά, η Γερμανία τα πάει καλά» έσπευσε να προσθέσει. Για τον λόγο αυτό, συμπλήρωσε, «είναι στο συμφέρον της Γερμανίας η στήριξη των προσπαθειών του ESM για τη σταθεροποίηση του ευρώ».

Σχολιάζοντας, τέλος, τη γερμανική πρόταση για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου και τον ρόλο του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη μετά από μία τέτοια εξέλιξη, διευκρίνισε ότι «πιθανόν το Ταμείο δεν θα χρηματοδοτεί πλέον οικονομικά προγράμματα στα κράτη-μέλη, αλλά θα συνεχίζει να κατέχει έναν κεντρικό ρόλο ως συντονιστής του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος». 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία