BACK TO
TOP
Πολιτικές

Η Επιτροπή Αλεβιζάτου θα κρίνει τα περί ηλεκτρονικής ψήφου στην κεντροαριστερά

Απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα για τα περί εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη διαδικασία εκλογής του νέου ηγέτη της Κεντροαριστεράς, θα επιχειρήσει να δώσει την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Αλιβιζάτου, που συνεδριάζει υπό τον γνωστό Συνταγματολόγο στις έξι το απόγευμα.

Η Επιτροπή Αλεβιζάτου θα κρίνει τα περί ηλεκτρονικής ψήφου στην κεντροαριστερά

2
0

Με τις δύο πλευρές να παραμένουν αμετακίνητες υπέρ της αυτοπρόσωπης παρουσίας τουλάχιστον μία φορά έστω νωρίτερα από την ημέρα των εκλογών προκειμένου να πάρει το μυστικό κωδικό κάθε ενδιαφερόμενος η Χαριλάου Τρικούπη και της καθ’ ολοκληρίαν εξ’ αποστάσεως ψηφοφορίας η Σεβαστουπόλεως, μεγάλο ρόλο θα παίξει η απάντηση των εταιριών κινητής τηλεφωνίας στο κατά πόσον θα μπορούσαν να αναλάβουν το πρότζεκτ και αυτό να έρθει σε πέρας με αδιάβλητο τρόπο και χωρίς προβλήματα.

Στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι όχι μόνο τάχθηκαν από την πρώτη μέρα υπέρ της ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως ψηφοφορία, αλλά ήταν και οι μοναδικοί που κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση για την διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας, εννοώντας την ‘δικλείδα’ της παρουσίας αυτοπροσώπως κάθε ενδιαφερομένου να πάρει μέρος στη διαδικασία έστω και μία φορά πριν από την ψηφοφορία, προκειμένου να παραλάβει τον μυστικό κωδικό με τον οποίο θα μπορεί να ψηφίσει από το σπίτι ή την εργασία του, από το τάμπλετ ή τον υπολογιστή τους στις 5 και τις 12 Νοεμβρίου.

«Το μόνο εφαρμοσμένο μοντέλο παγκοσμίως είναι αυτό της Εσθονίας, το οποίο και προτείναμε», λένε.

Όσο για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, στον βαθμό που ισχύουν οι πληροφορίες ότι οι δύο εκ των τριών διατύπωσαν σοβαρές επιφυλάξεις για τη δυνατότητα υλοποίησης του πρότζεκτ και η τρίτη ζήτησε σειρά συμπληρωματικών τεχνικών στοιχείων για να αποφανθεί, στην Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν με νόημα πως «είναι προφανές σε κάθε καλόπιστο παρατηρητή ότι δεν υπάρχει περιθώριο αμφιβολίας για το τι πρέπει να γίνει».

Την ίδια ώρα, πάντως, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, που επιμένει ότι το εγχείρημα θα είναι επιτυχημένο εφόσον φέρει 200.000 και πλέον πολίτες στις κάλπες, υποστήριξε χθες από τη ΔΕΘ ότι απαιτούνται και τα δύο ‘είδη’ ψηφοφορίας.

Ερωτηθείς για την εκλογική διαδικασία, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, έκανε λόγο για τρεις προϋποθέσεις. Πρώτον, να μπορούν να ψηφίζουν τόσο τα μέλη, όσο και οι φίλοι.

Δεύτερον, τα εκλογικά τμήματα που θα στηθούν στην χώρα να είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένα ώστε να μην υπάρχουν διπλοψηφίες.

Τρίτον, να επιτραπεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία εξ αποστάσεως. «Να δώσουμε το δικαίωμα στους ανθρώπους που ζουν στο εξωτερικό, αλλά και σε όσους έχουν κινητικά προβλήματα να ψηφίσουν», όπως είπε.

Πηγή: real.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία