BACK TO
TOP
Πολιτικές

Λύση Κυπριακού εντός πλαισίου ΟΗΕ λέει ο Αναστασιάδης

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων επίλυσης του Κυπριακού, εντός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών και του πλαισίου του γενικού γραμματέα του Οργανισμού, θα επαναλάβει ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης κατά την συνάντησή του με τον Αντόνιο Γκουτέρες, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Λύση Κυπριακού εντός πλαισίου ΟΗΕ λέει ο Αναστασιάδης

1
0

Σε δηλώσεις κατά την άφιξή του στη Νέα Υόρκη ο κ. Αναστασιάδης υπενθύμισε την αναφορά του διεθνούς οργανισμού για «τερματισμό των εγγυήσεων και των παρεμβατικών δικαιωμάτων και τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος για απόσυρση του τουρκικού στρατού».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, για την ανάγκη να διατηρηθεί το κεκτημένο του εγγράφου που κατέθεσε στο δείπνο της 6ης Ιουλίου ο γενικός γραμματέας, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι πρόκειται για άτυπο έγγραφο, το οποίο δεν έτυχε μακράς συζήτησης. Όλη η συζήτηση, σημείωσε, περιστράφηκε γύρω από το θέμα των εγγυήσεων και των παρεμβατικών δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι υπήρξε τοποθέτηση του ιδίου και του Νίκου Κοτζιά, αλλά και η ουσιαστική παρέμβαση του κυρίου Γκουτέρες για κατάργηση των επεμβατικών δικαιωμάτων.

Πηγή: Τα ΝΕΑ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία