BACK TO
TOP
Πολιτικές

Σε ονομαστική ψηφοφορία το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου

Στο νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επισημαίνει ότι το ν/σ επιτρέπει στους ανθρώπους να αλλάξουν την ταυτότητα του φύλου τους χωρίς να προχωρήσουν σε εγχείρηση αλλαγής φύλου, μία κίνηση που χαιρέτισαν οι ομάδες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά έφερε στο φως τις πολιτικές διαφορές και την αντίδραση της εκκλησίας.

Σε ονομαστική ψηφοφορία το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου

1
0

Η Ελλάδα σήμερα απαιτεί από άτομα που επιθυμούν να αναγνωρίσουν νόμιμα το φύλο τους, να διαγνωσθούν με "διαταραχή ταυτότητας φύλου" και να προχωρήσουν σε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Η πρακτική αυτή καταδικάστηκε ευρέως ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αν και είναι κοινή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Το νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε από το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία, σήμερα Τρίτη, αναφέρει ότι η διόρθωση του νομικού φύλου είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής και δεν θα πρέπει να εξαρτάται από ιατρικές εξετάσεις, θεραπείες ή χειρουργικές επεμβάσεις που είναι προαιρετικές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, έχει καταδικαστεί ως "ανήθικο" από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας και ως "τερατουργία" από ακροδεξιούς πολιτικούς.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι τα άτομα έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν δύο φορές το νομικό φύλο τους και οι αιτούντες δεν θα μπορούν να παντρεύονται. Τα δικαστήρια θα αποφασίζουν σχετικά με τις αιτήσεις τους.

Μια ομάδα υποστηρικτών διαδήλωσε έξω από το κοινοβούλιο με σύνθημα: "Τα δικαιώματα των διαδηλωτών είναι ανθρώπινα δικαιώματα".

«Δεν μπορώ να περιμένω! Τη στιγμή που θα περάσει το νομοσχέδιο, θα αλλάξω την ταυτότητά μου», δήλωσε η Ραφαέλα, 40, προσθέτοντας ότι περιμένει τα τελευταία 27 χρόνια. «Τα ειρωνικά βλέμματα, τα κοροϊδία όταν οι άνθρωποι βλέπουν ότι η ταυτότητά μου δεν αντιστοιχεί στην εμφάνισή μου, θα τελειώσουν επιτέλους», είπε στο Reuters.

Ένα άρθρο που ορίζει το μικρότερο όριο ηλικίας για την αλλαγή στα 15 χρόνια έχει ενισχύσει τις ρωγμές στον συνασπισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει το Reuters. Οι δεξιοί σύμμαχοί του, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δήλωσαν ότι θα καταψηφίσουν αν δεν τροποποιηθεί η ηλικία στα 17 χρόνια.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία