BACK TO
TOP
Πολιτικές

Χτίσιμο «συμμαχιών» με το τοπικούς φορείς τα περιφερειακά συμβούλια

Την ώρα που κυβέρνηση και κόμμα την Τρίτη καρδιοχτυπούσαν για την ψηφοφορία του νομοσχεδίου περί της ταυτότητας φύλου, στη Λάρισα, οι προετοιμασίες των συνεργατών Τσίπρα και υπουργών, ήταν πυρετώδεις για την πραγματοποίηση του 4ου Περιφερειακού Συμβουλίου με αντικείμενο την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Χτίσιμο «συμμαχιών» με το τοπικούς φορείς τα περιφερειακά συμβούλια

4
0

Σήμερα, είναι η δεύτερη ( και κύρια ) ημέρα του συμβουλίου, καθώς οι εργασίες του θα κλείσουν με την πρωθυπουργική ομιλία της οποίας θα προηγηθεί αυτή του (εκ Νέας Δημοκρατίας ορμώμενου) περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Στα χνάρια που πραγματοποιήθηκαν και τα υπόλοιπα τρία περιφερειακά συμβούλια περπατά η Κυβέρνηση, όπερ σημαίνει ότι και στη Λάρισα, τα υπουργικά στελέχη που δίνουν το "παρών" και θα απευθυνθούν στην τοπική κοινωνία για τα του οίκου τους, είναι περί της μιας ντουζίνας.

Η επιλογή προφανώς δεν είναι τυχαία. Πρόκειται περι στρατηγικού σχεδιασμού που προβλέπει να έχει γυρίσει ο Τσίπρας και οι υπουργοί του τη ...μισή Ελλάδα,  φυτεύοντας τον σπόρο των επαφών ώστε να επιστρέψουν και κατά την προεκλογική περίοδο- όποτε αυτή έρθει- έχοντας συγκροτήσει "συμμαχίες" με τοπικούς φορείς και κοινωνία. Ήδη στην Κυβέρνηση αξιολογούν ως εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός πως υπουργικά στελέχη επισκέπτονται επιτοπίως τις πόλεις και τους φορείς τους δεχόμενοι αιτήματα που στόχος είναι άμα τη επιστροφή τους, να έχουν ικανοποιηθεί όσα περισσότερα είναι εφικτό.

Στα του συμβουλίου:

Τις εργασίες άνοιξε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δαραγασάκης ενώ το "παρών" δίνουν με τοποθετήσεις τους οι:  Βαγγέλης Αποστόλου, Γιάννης Τσιρώνης, Βασίλης Κόκκαλης, Κατερίνα Παπανάτσιου, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Στέργιος Πιτσιόρλας, Χρήστος Σπίρτζης, Σωκράτης Φάμελλος, Ανδρέας Ξανθός, Παύλος Πολάκης, Ράνια Αντωνοπούλου, Θεανώ Φωτίου, Κώστας Γαβρόγλου και Κώστας Φωτάκης. Ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει την ομιλία του απόψε το βράδυ, αφού νωρίτερα θα έχει περιοδεύσει στον Βόλο.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία