BACK TO
TOP
Πολιτικές

Στην σκιά των Paradise Papers η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Με τις αποκαλύψεις περί των ελληνικών ονομάτων που αναφέρονται στα Paradise Papers να (φέρεται ότι) είναι θέμα ημερών, ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί την Tετάρτη 8 Νοεμβρίου την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην σκιά των Paradise Papers η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

0
0

Η ομιλία του (που θα μεταδοθεί «ζωντανά») θα επικεντρωθεί στην «πέραν του αναμενομένου θετική πορεία της τρίτης αξιολόγησης», όπως λένε οι συνεργάτες του και, φυσικά, στα... Παραδεισένια έγγραφα που αποκαλύπτουν παγκόσμια φοροαποφυγή περίπου 8 τρισ. ευρώ.

Εάν οι «φήμες» περί δημοσιογραφικών αποκαλύψεων επαληθευτούν (σ.σ. σήμερα το Έθνος φιλοξενεί απάντηση της Μαρέβας Μητσοτάκη για offshore εταιρεία που εμφανίζεται στα έγγραφα), δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να προβεί και σε ονομαστικές αναφορές. Μέχρι χθες το βράδυ πάντως, οι συνεργάτες του διεμήνυαν ότι ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει ενώπιον των βουλευτών του την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει συνολικά τον φάκελο «διαφθορά», με ό,τι αυτός περιλαμβάνει -«από λίστες και Papers μέχρι λαθρεμπόριο και διαπλοκή». Και ότι δεν είναι στην πρόθεσή του να αναφερθεί σε ονόματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτηθείς χθες στο briefing για την προχθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ (με την οποία καλούσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει «ποιοι Έλληνες με απολύτως νόμιμο τρόπο ασκούσαν επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό»), απέφυγε κάθε αναφορά στις φήμες που κυκλοφορούν περί εμπλοκής συγκεκριμένων προσώπων στα Papers, αλλά έθεσε ερωτήματα για την ουσία της ανακοίνωσης.

Τόνισε χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ λειτούργησε όπως αυτός ο οποίος "έχει τη μύγα και μυγιάζεται". Φάνηκε σαν να προσπαθεί να οικοδομήσει εκ των προτέρων μια υπερασπιστική γραμμή. Φάνηκε σαν να έχει πληροφορίες η ΝΔ ότι στα Paradise papers εμπεριέχονται ονόματα και εμπλέκονται πρόσωπα με τα οποία η ΝΔ έχει κάποιες ειδικές σχέσεις. Αν, λοιπόν, κάτι γνωρίζει η ΝΔ, οφείλει εκ των προτέρων να το ανακοινώσει, να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις και να αφήσει αυτού του τύπου τα μισόλογα και την προσπάθεια οικοδόμησης, εκ των προτέρων, υπερασπιστικής γραμμής στους δικηγόρους, σε αυτούς οι οποίοι πληρώνονται για μια τέτοια δουλειά».

Πηγή: euro2day.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία