BACK TO
TOP
Πολιτικές

Πολιτική θύελλα για την διήμερη άδεια στον βαρυποινίτη Κουφοντίνα

Πολιτική θύελλα, προκάλεσε η χορήγηση διήμερης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο τελευταίος, που εκτίει ποινή 11 φορές σε ισόβια κάθειρξη, για τις δολοφονίες της 17Ν, έλαβε άδεια από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού.

Πολιτική θύελλα για την διήμερη άδεια στον βαρυποινίτη Κουφοντίνα

2
0

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε λόγο για αδιανόητη άδεια, σημειώνοντας ότι «Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

Η Ντόρα Μπακογιάνη, που έχει πληγεί από την τρομοκρατία εξέφρασε την έκπληξή της για την άδεια στον Κουφοντίνα και κάλεσε την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης, να πάρουν άμεσα θέση.

Αδιανόητη χαρακτήρισε την άδεια και ο Μάκης Βορίδης, ενώ η βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη υποστήριξε ότι πρόκειται για βαθιά προβοκατόρικη απόφαση.

 Η απόφαση για τη χορήγηση άδειας στο ηγετικό στέλεχος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, υπήρξε ομόφωνη στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη του, συμμετέχοντος σε αυτό, αντιεισαγγελέα Εφετών, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σχετικά με το θέμα.

Οι ίδιες πηγές επισήμαναν ότι «είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα», προσθέτοντας ότι ο αντιεισαγγελέας Εφετών ήταν έως τώρα αρνητικός στα προηγούμενα αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα, γι΄αυτό και είναι η πρώτη φορά που του χορηγείται σήμερα άδεια.

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία