BACK TO
TOP
Πολιτικές

Τσιρώνης: Ευνοϊκή η συγκυρία για επενδύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα

Η στρατηγική θέση της χώρας, η γεωγραφία και οι κλιματικές συνθήκες σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης στην ομιλία του στο πρώτο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που διοργανώθηκε στην πόλη Σιάν (Xi’an) της Κίνας στις 11 Δεκεμβρίου.

Τσιρώνης: Ευνοϊκή η συγκυρία για επενδύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα

4
0

Ο αναπληρωτής επεσήμανε τους λόγους για τους οποίους οι επενδύσεις στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές.

Η συγκυρία δε αυτή τη στιγμή είναι ιδανική για επενδύσεις, με δεδομένο ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης, αφήνοντας πίσω το οικονομικό μοντέλο που μας οδήγησε σε αυτήν και στηρίζεται πλέον σε νέα, γερά θεμέλια.

Όσον αφορά τις εξαγωγές στον αγροδιατροφικό τομέα, επενδυτικές ευκαιρίες υπάρχουν σε όλους τους κλάδους και προϊόντα της αγροτικής παραγωγής (αρωματικά βότανα, στέβια, σηροτροφία, μανιτάρια, μέλι, υδατοκαλλιέργειες, ελαιόλαδο, βιοκαύσιμα κτλ.) και σε όλη την αλυσίδα παραγωγής (μεταποίηση, τυποποίηση, διαφήμιση). Ο Γιάννης Τσιρώνης τόνισε ότι ο συνδυασμός της τοπικής παραγωγής και της τεχνογνωσίας μπορεί να δημιουργήσει υψηλές αποδόσεις για τον επενδυτή που ενδιαφέρεται να επενδύσει στον ελληνικό πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία