BACK TO
TOP
Πολιτικές

Με διπλή ανάγνωση το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπάθησε επισήμως να υποβαθμίσει τον όγκο του συλλαλητηρίου «διαβάζοντας» διαφορετικά μηνύματα από τον εταίρο της στην κυβέρνηση Πάνο Καμμένο, στο παρασκήνιο μετρά τις αντιδράσεις από το μέγα πλήθος που συγκεντρώθηκε στο συλλαλητήριο της Κυριακής από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Με διπλή ανάγνωση το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

0
0

Λίγη ώρα μετά την συγκλονιστική ομιλία του 92χρονου Μίκη Θεοδωράκη που καθήλωσε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα και τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για μόλις 140.000 διαδηλωτές – που προκάλεσαν ειρωνικά σχόλια σε όσους έδωσαν το παρών - το Μαξίμου υπογράμμισε ότι «το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα», προσθέτοντας ωστόσο πως «ο «σεισμός» και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι.».

Η διπλή γραμμή στο θέμα του ονοματολογικού μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίστηκε και με αφορμή την … ανάγνωση του συλλαλητηρίου. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι το σημερινό (σ.σ χθεσινό) συλλαλητήριο ήταν η ψυχή των Ελλήνων ανεξάρτητα από κόμματα και κανένας δεν μπορεί να μην το σεβαστεί . Μία δήλωση εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή του Μαξίμου αλλά και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά. « Συνεχίζω τη διαπραγμάτευση με ήσυχη συνείδηση και για το καλό της πατρίδας» υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής και φάνηκε η γύμνια της ΝΔ».

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ.Τσίπρα να διαπραγματευτεί οτιδήποτε

Άμεση ήταν η αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ανέφερε πως «οι Έλληνες είναι προφανές πια ότι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα, τον κ. Καμμένο και τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευτούν οτιδήποτε. Πόσο μάλλον ένα μείζον εθνικό θέμα».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε πως τόσο το η ΝΔ όσο και ο ίδιος, « υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν ελεύθερα, ειρηνικά και δημοκρατικά, όπως το Σύνταγμα ορίζει. Η σημερινή (σ.σ χθεσινή) έκφραση εθνικής υπερηφάνειας από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα από κάθε γωνιά της χώρας δεν είχε κομματικό χρώμα. Κανείς άλλωστε δεν δικαιούται να εκμεταλλευτεί πολιτικά μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Οι πολίτες όμως σήμερα εξέφρασαν και την αγωνία τους. Την έλλειψη εμπιστοσύνης τους σε μία κυβέρνηση που, αντί να συνεργαστεί εξ αρχής με την αντιπολίτευση για να συνδιαμορφώσει μια εθνική γραμμή, έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να διχάσει τα κόμματα και τον Ελληνικό λαό πάνω σε ένα κρίσιμο εθνικό ζήτημα».

Μέγα πλήθος – Συγκλονιστικός Μίκης

Τον τόνο στο συλλαλητήριο της Κυριακής έδωσε η ομιλία του 92χρονου Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος έφτασε στο Σύνταγμα στις 12.30 καταχειροκροτούμενος από όσους βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στην πλατεία. Λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι, ανέβηκε στην εξέδρα που είχε στηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας και μίλησε από καρδιάς στο συγκεντρωμένο πλήθος, στον κυρίαρχο ελληνικό λαό όπως τον χαρακτήρισε.

«Η Μακεδονία είναι, ήταν και θα είναι ελληνική» τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης προσθέτοντας πως όταν υπερασπίζεται κανείς τα δίκαια της πατρίδας του και του λαού του δεν είναι εθνικισμός αλλά πατριωτισμός.

Τόνισε ακόμη πως σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεν μπορεί να λάβει την ευθύνη των αποφάσεων οποιαδήποτε κυβέρνηση λέγοντας πως πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση με σκληρούς χαρακτηρισμούς ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε με αφορμή και την επίθεση αγνώστων στο σπίτι του. «Μάχομαι τον φασισμό σε όλες τις μορφές και προπαντός στην πιο επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη».

Πηγή: in.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία