BACK TO
TOP
Πολιτικές

Λέτα: Απαραίτητο για το μέλλον της Ευρώπης η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια

Είναι απαραίτητο για το μέλλον της Ευρώπης η Ελλάδα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, επισημαίνει σε συνέντευξή του ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα.

Λέτα: Απαραίτητο για το μέλλον της Ευρώπης η Ελλάδα να είναι πρωταγωνίστρια

3
0

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο κ. Λέτα υπογράμμισε πως ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες, ενώ αναγνώρισε πως «η Ευρώπη στην περίπτωση της Ελλάδας έκανε σφάλματα».

«Πολλές από τις βοήθειες έφθασαν σε λάθος χρόνο, δηλαδή άργησαν. Εγώ πιστεύω πως σε τελική ανάλυση θα πρέπει όλοι μας, από κοινού, να καταβάλουμε μία προσπάθεια έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η κοπιώδης, πονεμένη, διαδρομή της Ελλάδας θα αποτελέσει ουσιαστικά μία επιτυχή πορεία. Κι αυτή η επιτυχία είναι απαραίτητη για όλους μας και για τούτο θεωρώ πως είναι απαραίτητο, ιδίως δε για την ιδέα της μελλοντικής Ευρώπης, να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο η Ελλάδα» ανέφερε.

Υπογράμμισε ακόμη πως «έχουμε ανάγκη από μία Ευρώπη που θα στηρίζεται περισσότερο στις αξίες της αλληλεγγύης, που θα δείχνει μία μεγαλύτερη προσοχή στην κοινωνία, κι όχι απλώς στους αριθμούς και στα οικονομικά ψηφία». «Θα πρέπει σε αυτήν την Ευρώπη να προέχουν οι άνθρωποι και όταν μιλώ για ανθρώπους αναφέρομαι ιδιαίτερα στο θέμα της μετανάστευσης, στο οποίο η Ιταλία κι η Ελλάδα έχουν αφεθεί μόνες τους από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης για να χειρισθούν ένα δραματικό ζήτημα» πρόσθεσε.

Ο κ. Λέτα εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τη συμφωνία για τον σχηματισμό μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία. Όπως είπε, «το να έχουμε έναν Μεγάλο Συνασπισμό στη Γερμανία, μία νέα κυβέρνηση με πιο φιλοευρωπαϊκό πρόγραμμα από εκείνο που ακολουθούσε ως σήμερα, για εμένα προσωπικά αποτελεί μία ιδιαίτερη εξέλιξη, πολύ σημαντική, διότι πιστεύω πως θα βοηθήσει αφάνταστα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο».

«Τρέφω μεγάλη εμπιστοσύνη ότι αυτή η νέα φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση θα αποδειχθεί πολύ σημαντική ακόμη και για την συνολική αλλαγή γραμμής στην Ευρώπη και για καλύτερα αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα» συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία