BACK TO
TOP
Πολιτικές

Υπαρκτό το δίλημμα «εξεταστική ή προανακριτική» για την υπόθεση Novartis

Με βασική επιδίωξη την επαρκή στοιχειοθέτηση πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με την υπόθεση Novartis, συνεχίζονται οι συσκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο.

Υπαρκτό το δίλημμα «εξεταστική ή προανακριτική» για την υπόθεση Novartis

0
0

Η σύσκεψη την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στο Μαξίμου δεν κατέληξε σε αποφάσεις για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στην πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος και κυβερνητικοί παράγοντες δεν είναι βέβαιοι ότι αυτό θα γίνει στη σημερινή σύσκεψη του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας του  ΣΥΡΙΖΑ,  υπό τον κ. Τσίπρα.

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που είχε προαναγγελθεί για χθες, αναβλήθηκε, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι όπως και προχθές, έτσι και χθες στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός στο Μαξίμου, διατυπώθηκαν προβληματισμοί για τη συνέχεια της υπόθεσης, με τους περισσότερους να τάσσονται υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής, ακόμα και αν χρειαστεί – λόγω παραγραφής αδικημάτων – η αναπομπή του φακέλου στην Εισαγγελία.

Το σενάριο η δικογραφία της Novartis να συνδεθεί με την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλαίσιο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία που είναι σε εξέλιξη, δεν είναι το επιθυμητό για την κυβέρνηση.

Η χθεσινή διαρροή του Μαξίμου ότι τα «περί πολωνοποίησης της πολιτικής ζωής» ή τα περί «εξόντωσης» που λέγονται από την αντιπολίτευση αλλά και από τον διοικητή της ΤτΕ  κ. Γ. Στουρνάρα αποσκοπούν στον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης, αποτελεί στάση αναμονής και συντήρησης της έντασης με την αντιπολίτευση, ενώ χθες κυβερνητικές πηγές δεν διέψευδαν ότι μπορεί να πάμε σε «σύνθετη λύση» συνέχειας της υπόθεσης και στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη. Το δίλημμα «εξεταστική ή προανακριτική» είναι υπαρκτό. Η σύσταση προανακριτικής επιτροπής είναι βασική επιλογή επειδή τα πράγματα θα εξελιχθούν σε πυκνό χρόνο, κάτι που επιδιώκει η κυβέρνηση.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η υπόθεση Novartis να μη φύγει από το κέντρο του κάδρου, ενώ κυβερνητικοί παράγοντες στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους επιμένουν ότι εφόσον τα όσα υπάρχουν στη δικογραφία αποδειχθούν και αποκαλυφθούν, τότε η υπόθεση θα εξελιχθεί σε καταλύτη ανατροπών στο πολιτικό σκηνικό.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία