BACK TO
TOP
Πολιτικές

Διπλωματικό θρίλερ, έξω, διαμάχη με Γ. Στουρνάρα στο εσωτερικό

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το θρίλερ με την τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν την Πέμπτη από τουρκική περίπολο στον Έβρο, προφυλακίστηκαν την Παρασκευή και δικάζονται σήμερα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Διπλωματικό θρίλερ, έξω, διαμάχη με Γ. Στουρνάρα στο εσωτερικό

0
0

Στο Μαξίμου έχει σημάνει από την πρώτη στιγμή "συναγερμός" και οι "γραμμές" μεταξύ Τσίπρα- ΥΠΕΞ- Πενταγώνου- Βρυξελλών και ΗΠΑ είναι ορθάνοιχτες. καθόλη τη διάρκεια και του σαββατοκύριακου.

Η ανησυχία για την "πολιτική ομήρων" που ακολουθεί ήδη η Τουρκία και μάλιστα έναντι "μεγάλων" δυνάμεων όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την διαρκή υπόμνηση των τουρκικών ΜΜΕ ότι η Ελλάδα δεν έχει παραδώσει ακόμη του οκτώ πραξικοπηματίες, είναι ζώσα στην Κυβέρνηση, παρότι επισήμως, όλοι οι αρμόδιοι επιχειρούν να κρατήσουν χαμηλούς και καθησυχαστικούς τόνους.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε πως οι Έλληνες στρατιωτικοί έπεσαν σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους ως εκ τούτου η έρευνα θα συνεχιστεί, παρατείνοντας την αγωνία των κατηγοριών που θα τους απαγγελθούν ( την ώρα που τουρκικά ΜΜΕ επιμένουν να μιλούν για "κατασκοπεία".

Το θέμα παρακολουθούν στενά και οι ΗΠΑ, όπως είπε άλλωστε ο ίδιος ο αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο κ. Πάιατ επανέλαβε τον φόβο που είχε εκφράσει και πρόσφατα για "αθέλητη σύγκρουση" Ελλάδας- Τουρκίας και τόνισε ότι οι ΗΠΑ "είναι μέσα" στο ζήτημα.

Κόντρα με Στουρνάρα για γραμμή πρόληψης

Παραλλήλως, κόντρα διαρκείας έχει ξεσπάσει μεταξύ Κυβέρνησης- Γ. Στουρνάρα για την γραμμή πρόληψης στη μετα εξόδου από το πρόγραμμα περίοδο για τη χώρα.

Η κυβέρνηση "ξορκίζει" τη γραμμή πρόληψης και επιμένει σε "αυτοδύναμη έξοδο" την ώρα που ο διοικητής της ΤτΕ, επαναλαμβάνει ότι το δέον για τη χώρα θα ήταν η χρήση της.

Τα κυβερνητικά πυρά εναντίον του κ. Στουρνάρα είναι ομαδικά, αρχής γενομένης από τον Αλέξη Τσίπρα.  Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών την Παρασκευή, εξαπέλυσε "φωτογραφική" επίθεση στον διοικητή της ΤτΕ, μιλώντας για "σκοπιμότητες" όσων μιλούν για γραμμή πρόληψης.  Τη "σκυτάλη" πήρε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης. Από το ίδιο βήμα, του Οικονομικού φόρουμ των Δελφών, ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι: πίσω από το ερώτημα για "καθαρή έξοδο από το μνημόνιο ή όχι" υπάρχουν σκοπιμότητες,  διότι η Ελλάδα έχει κάνει τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις και διακρίνεται από το γεγονός ότι ιστορικά υιοθέτησε περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όσες μπορούσε να αφομοιώσει.

Και ο Νίκος Παππάς, επιτέθηκε στον κ. Στουρνάρα, δηλώνοντας: "Θα σας έλεγα, επίσης, ότι είναι ασυμβίβαστο το να χρησιμοποιεί κανείς την ιδιότητα του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για να αναφέρεται σε προσωπικές υποθέσεις που έχει με τη δικαιοσύνη. Αυτά τα δύο πράγματα δεν νομίζω ότι μπορούν να συμβιβάζονται και ο καθένας θα πρέπει να το διπλοσκεφτεί. Θα ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα, αν ο καθένας από εμάς από το πόστο στο οποίο βρίσκεται καθόταν και κοίταζε τη δουλειά του και το δικό του "χαρτοφυλάκιο"".

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία