BACK TO
TOP
Πολιτικές

Προκλητική ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ προς τον Προκόπη Παυλόπουλο

Με μια προκλητική ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα.

Προκλητική ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ προς τον Προκόπη Παυλόπουλο

3
0

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (…) Αν η Ιστορία μάς αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας.

»Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να αποφύγει μια ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μη αναγκαία ένταση».

Ολόκληρη η δήλωση Παυλόπουλου

Όπως φαίνεται από την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, έχουν απομονωθεί δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δηλώσει στις 4 Μαρτίου τα εξής:

«Τους λέμε, εδώ είμαστε, να ζήσουμε ειρηνικά, δημιουργικά. Τι πιο απλό από το να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο, τι πιο απλό από το να σεβαστούν το Δίκαιο της Θάλασσας, τη Συνθήκη της Λωζάνης;»Μπορεί να μην έχουμε το έδαφος εκείνο το οποίο ιστορικά θα μας αναλογούσε. Ξέρουμε όμως ότι αυτός ο τόπος, αυτή η Ελλάδα, έχει λόγο και υπόσταση στην ΕΕ. Αυτό καλούμε την Τουρκία να κάνει (να σεβαστεί τις Συνθήκες)» είχε δηλώσει ο κ. Παυλόπουλος, καλώντας την Τουρκία να «μετρά το μέλλον της με το μέτρο του πολιτισμού, της δημοκρατίας και της ελευθερίας». Είχε προσθέσει επίσης ότι «εδώ είμαστε. Διαφορετικά, ξέρουμε να είμαστε και απέναντι. Δεν το θέλουμε, αλλά, αν η ιστορία μας υποχρεώσει, θα το πράξουμε όπως το έκαναν και οι πρόγονοί μας». 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ ζητά συλλήψεις όσων έκαψαν σημαία της χώρας

Εν τω μεταξύ, με άλλη ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ζητά τη σύλληψη και παραπομπή στη Δικαιοσύνη των δραστών που έκαψαν προ ημερών τουρκική σημαία στη διάρκεια διαδήλωσης.

Η Άγκυρα καταδίκασε το γεγονός λέγοντας ότι οργανώθηκε από ένα ρατσιστικό πολιτικό κόμμα, στις 5 Μαρτίου.

 Πηγή: in.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία