BACK TO
TOP
Πολιτικές

Προειδοποίηση Λαγκάρντ κατά του εμπορικού προστατευτισμού

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι αισιόδοξο για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης αλλά προειδοποιεί ότι υπάρχουν «γκρίζα σύννεφα» που μαζεύονται εξαιτίας των δημοσιονομικών μέτρων στήριξης που εξασθενίζουν και των αυξανόμενων επιτοκίων», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Προειδοποίηση Λαγκάρντ κατά του εμπορικού προστατευτισμού

3
0

Σε ομιλία της στο Χονγκ Κονγκ, η Λαγκάρντ τόνισε ότι οι προτεραιότητες της παγκόσμιας οικονομίας είναι να αποφύγει τον προστατευτισμό, να διαφυλαχτεί έναντι των χρηματοοικονομικών κινδύνων, αλλά και να προάγει την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

«Η ιστορία δείχνει ότι οι περιορισμοί στις εισαγωγές πλήττουν τους πάντες, ιδιαίτερα τους φτωχότερους καταναλωτές», είπε η Λαγκάρντ σχετικά με την αβεβαιότητα που προκαλεί η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

«Εκτός από το ότι οδηγούν σε πιο ακριβά προϊόντα και πιο περιορισμένες επιλογές, εμποδίζουν το εμπόριο από το να επιτελέσει τον απαραίτητό του ρόλο στην αύξηση της παραγωγικότητας και την εξάπλωση των νέων τεχνολογιών», τόνισε.

Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστούν οι παγκόσμιες ανισορροπίες είναι να χρησιμοποιηθούν δημοσιονομικά εργαλεία ή διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, είπε η Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι οι κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, το οποίο θα αποτελούσε αδικαιολόγητη αποτυχία της συλλογικής πολιτικής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία