BACK TO
TOP
Πολιτικές

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Τετάρτη 11 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για τη διήμερη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Βασικό θέμα συζήτησης, οι εξελίξεις εντός της Συμμαχίας και ο καταμερισμός των βαρών ενώ θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας, με τη συμμετοχή όλων των ηγετών.

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

0
0

Η Σύνοδος ξεκινά στις 14.30 (τοπική ώρα), με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις εντός της Συμμαχίας και τον καταμερισμό των βαρών. Θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας, με τη συμμετοχή όλων των ηγετών.

Την Πέμπτη, οι εργασίες της Συνόδου θα ξεκινήσουν στις 8.45 (τοπική ώρα), με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών της Γεωργίας και της Ουκρανίας. Επί τάπητος θα τεθούν ζητήματα ασφάλειας, αμυντικών μεταρρυθμίσεων και συνεργασίας.

Στις 10:30 οι συνομιλίες θα εστιάσουν στην κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Για τις 14.30 (τοπική ώρα), είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από ελληνικής πλευράς, η ατζέντα στις επαφές και τις παρεμβάσεις του Πρωθυπουργού θα περιλαμβάνει τις εξελίξεις για το Σκοπιανό, αλλά και την κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην Τουρκία, η οποία θα μονοπωλήσει το τετ α τετ του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο.

Εν όψει της συμμετοχής του κ. Τσίπρα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε χθες «πρώτιστη προτεραιότητα» του Πρωθυπουργού το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος ο Πρωθυπουργός «θα θέσει το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παρανόμως στην Τουρκία εδώ και τέσσερις μήνες ώστε να ασκηθεί η μέγιστη πίεση για την απελευθέρωση τους».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία