BACK TO
TOP
Πολιτικές

Η Πολωνία θέτει βέτο για τις κυρώσεις εις βάρος της Ουγγαρίας

Βέτο στην επιβολή οποιωνδήποτε ευρωπαϊκών κυρώσεων εις βάρος της Ουγγαρίας θα θέσει η Βαρσοβία. Στην πρώτη επίσημη αντίδραση μετά την ενεργοποίηση του Άρθρου 7 εις βάρος της Ουγγαρίας, το υπουργείο Εξωτερικών της Πολωνίας, της μεγαλύτερης πρώην κομμουνιστικής χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπερασπίστηκε το δικαίωμα κάθε χώρας να πραγματοποιεί τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις που θεωρεί κατάλληλες.

Η Πολωνία θέτει βέτο για τις κυρώσεις εις βάρος της Ουγγαρίας

2
0

Η Ουγγαρία κατηγορείται για παραβίαση του κράτους δικαίου και επίθεση κατά των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για τον λόγο αυτό, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε χθες να ενεργοποιήσει το άρθρο 7 της ευρωπαϊκής συνθήκης κατά της Βουδαπέστης που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων για παραβίαση των αξιών επί των οποίων βασίστηκε η ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ενέργειες κατά κρατών-μελών χρησιμεύουν μόνο στη διεύρυνση των διαιρέσεων εντός της Ε.Ε., αυξάνοντας τη σημερινή έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Από την ανάληψη της εξουσίας το 2010, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν εκμεταλλεύθηκε την ισχυρή κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να ελέγξει την δικαστική εξουσία, τα μέσα ενημέρωσης, να περιορίσει τη δράση των μη κυβερνητικών οργανώσεων, να περιστείλει τη λειτουργία των πανεπιστημίων, να εισαγάγει αντιμεταναστευτική νομοθεσία, καταπατώντας όλες τις αρχές επί των οποίων βασίζεται ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

Η Πολωνία είναι επίσης υπόλογη ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση του κράτους δικαίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία