BACK TO
TOP
Πολιτικές

Μέτρα κατά της παράνομης αλιείας ζήτησε στο Λουξεμβούργο ο Κοντός

Την πρωτοβουλία της λήψης μέτρων για την πάταξη της παράνομης αλιείας υποστήριξε στο Λουξεμβούργο στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας / Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρος Κοντός.

Ένα μεγάλο έργο, για κάθε 1000 μικρά στο Δ' ΚΠΣ

13
0

Συγκεκριμένα ο Υπουργός συνοδευμένος από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Χρήστο Αυγουλά ανέφερε ότι «η παράνομη αλιεία, αποτελεί πραγματική απειλή για τη βιωσιμότητα και την ορθολογική εκμετάλλευση των αλιευτικών πόρων». Επιπλέον ζήτησε την αποτελεσματική και άμεση προστασία της αγοράς της χώρας μας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από εισαγωγές αλιευμάτων που έχουν αλιευθεί και κυκλοφορούν παράνομα, με στόχο την προστασία του εισοδήματος των Ελλήνων αλιέων αλλά και την ασφάλεια των καταναλωτών.

Ο κ. Κοντός, ενημέρωσε και πάλι το Συμβούλιο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της χοιροτροφίας στη χώρα μας λόγω της αύξησης των τιμών των ζωοτροφών και ζήτησε τη λήψη κοινοτικών μέτρων που θα στηρίξουν τον τομέα αυτόν αλλά και την εσταυλισμένη κτηνοτροφία γενικότερα.

Ο Υπουργός, ζήτησε από το Συμβούλιο την απαγόρευση της εισαγωγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση κρέατος πουλερικών, καταγωγής τρίτων χωρών, που έχει απολυμανθεί με χημικά μέσα. Στο πλαίσιο του Συμβουλίου, ο Υπουργός είχε συναντήσεις με τους Επιτρόπους Μ. Fischer Boel, J. Borg και Α. Βασιλείου, για θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος αρμοδιότητάς τους. Ο κ. Κοντός, συναντήθηκε επίσης και αντάλλαξε απόψεις διμερούς ενδιαφέροντος, με πολλούς ομολόγους του άλλων Κρατών / Μελών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία