BACK TO
TOP
Πολιτικές

Κίνδυνος διάλυσης της αγροτικής έρευνας - ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.

Μέτρα για την αναδιοργάνωση του ΕΘΙΑΓΕ, αλλά και την άμεση καταβολή των επιδομάτων των υπαλλήλων αορίστου χρόνου ζητά με ερώτησή της στη βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμμανατίδου – Πασχαλίδου.

Mέσω ΕΘΙΑΓΕ ανάθεση φυτοκομικών εργασιών στην Ολυμπία

0
0

Σύμφωνα με τη βουλευτή, το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. έχει να παίξει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπισή ζητημάτων αιχμής με δραματικές συνέπειες στη ζωή μας, όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος από φυτοφάρμακα, λιπάσματα, λύματα, κατάλοιπα μεταποίησης, οι επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής, η αντιμετώπιση βιολογικών εχθρών, η ανεπάρκεια-υποβάθμιση υδατικών πόρων, η υποβάθμιση εδαφών - ερημοποίηση, η βιολογική γεωργία-ολοκληρωμένη διαχείριση, τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία τρόφιμα, τα γενετικά τροποποιημένα είδη, η στροφή σε καλλιέργεια για βιοκαύσιμα και οι ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στη γεωργία.

Ως μηχανισμός της πολιτείας που ελέγχει, παρακολουθεί, μελετά, δοκιμάζει και προτείνει γεωργικές πρακτικές και γενικά ασχολείται με τα προβλήματα που σχετίζονται με τη γεωργία με γνώμονα το δημόσιο και μόνο συμφέρον και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η πορεία αποδυνάμωσης και η συνεχής απαξίωση του χώρου της γεωργικής έρευνας ξεκινάει σχεδόν ταυτόχρονα με την ίδρυση του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. το 1989. Η κατάσταση στο ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. έχει γίνει στην κυριολεξία δραματική, ο κόσμος του είναι βαθιά απογοητευμένος από τη συνολική κατάσταση που επικρατεί, τη συσσωρεμένη δυσαρέσκεια και την αίσθηση εγκατάλειψης πολλών χρόνων.

Πρόσφατα, οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου απειλούνται από τη μη καταβολή των επιδομάτων Κινήτρου Απόδοσης και Διαφοράς Κινήτρου Απόδοσης, τα οποία σημειώνεται ότι αποτελούν περίπου το ένα τρίτο των αμοιβών τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες μέρες έγιναν μαζικές αιτήσεις για αποσπάσεις-μετατάξεις, ενώ όσοι παραμένουν είναι δύσκολο να αποδώσουν έργο σε ένα τόσο αρνητικό κλίμα.

Κατόπιν των παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Θεωρεί ότι όλοι οι παραπάνω λόγοι καθιστούν απαραίτητη την ύπαρξη φορέα γεωργικής έρευνας και συγκεκριμένα του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. και τι προτίθεται να πράξει για την αναδιοργάνωση του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.

- Γιατί οι διαδικασίες γίνονται σε καθεστώς αδιαφάνειας, χωρίς ενημέρωση, διάλογο, ανταλλαγή απόψεων και δημοκρατικότητα.

- Θα διασφαλίσει άμεσα την πάγια καταβολή των επιδομάτων των υπαλλήλων αορίστου χρόνου του ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία