BACK TO
TOP
Πολιτικές

Έλλειψη αγροτικής πολιτικής χρεώνει στην Κυβέρνηση ο Παπανδρέου

Για την αντιαγροτική πολιτική, αλλά και την αβεβαιότητα και ανασφάλεια ως προς το μέλλον της ελληνικής υπαίθρου κατέθεσε σήμερα, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού, στη Βουλή, Επίκαιρη Ερώτηση, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Άρωμα μαστίχας για τον Γιώργο Παπανδρέου

2
0
Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης

Η απογοήτευση από την αντι- αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το σήμερα και το αύριο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ζωής στην ελληνική ύπαιθρο. Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους, αφού το εισόδημά τους μειώνεται.

Το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνει, οι τιμές των καυσίμων, των λιπασμάτων, των φυτοφαρμάκων, του πολλαπλασιαστικού υλικού ανεβαίνουν ανεξέλεγκτα.

Η ελληνική κτηνοτροφία, λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής των ζωοτροφών και των χαμηλών τιμών του κρέατος και του γάλακτος, οδηγείται σε διάλυση. Οι αγρότες πωλούν φθηνά και οι καταναλωτές αγοράζουν ακριβά, λόγω της ασύδοτης κερδοσκοπίας των μεσαζόντων και των καρτέλ.

Υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων και η γραφειοκρατία και η αδιαφάνεια στη διαχείριση των δικαιωμάτων ταλαιπωρούν τους αγρότες. Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση απειλεί με εξαφάνιση, από τον παραγωγικό χάρτη της χώρας μας, βασικά προϊόντα και οδηγεί σε μείωση των πόρων για την ύπαιθρο.

Για το λόγο αυτό, ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός

1. Για την έλλειψη πολιτικής και σχεδίου ανάπτυξης του αγροτικού τομέα που αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα και μεγάλες προκλήσεις.

2. Για την μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και την αδυναμία της κυβέρνησης να προασπίσει το εισόδημα των αγροτών.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία