BACK TO
TOP
Πολιτικές

Συνέχεια του σήριαλ Κοντός - Έξαρχος

Η αγανάκτηση των γεωργών και των κτηνοτρόφων των πυρόπληκτων περιοχών, λόγω της διάψευσης των προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης φαίνεται πώς έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, απαντά ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Έξαρχος, σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο κ. Κοντός, για τα προβλήματα στην καταβολή ενισχύσεων στους αγρότες των πυρόπληκτων περιοχών.

Έξαρχος: Η κτηνοτροφία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

0
0

Η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τους αγρότες των πυρόπληκτων περιοχών, γιατί οι υποσχέσεις της αποδείχθηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα, σημειώνει ο κ. Έξαρχος.

- Υποσχέθηκε ότι το σύνολο των αποζημιώσεων για την ηρτημένη σοδειά θα καταβάλλονταν μέχρι 31-12-2007 και, μέχρι σήμερα, έχει δοθεί μόνο μία μικρή προκαταβολή.

- Υποσχέθηκε πλήρη κάλυψη των ζημιών για όλους τους πληγέντες και, με τις εξαιρέσεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που συνυπέγραψαν ο κ. Αλογοσκούφης και ο κ. Κοντός, εξαιρείται από την καταβολή ενισχύσεων μεγάλο ποσοστό πληγέντων.

Η Ε.Ε., εκτιμώντας το μέγεθος των πρωτόγνωρων και πρωτοφανών καταστροφών των πυρκαγιών και λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα όλων των πολιτικών δυνάμεων για άμεση χορήγηση κοινοτικής συνδρομής, ενέκρινε το πρόγραμμα στις 30-1-2008.

Γιατί, με δεδομένο το μέγεθος των καταστροφών, που ουσιαστικά αναγνώρισε η Ε.Ε., δεν έγινε διαπραγμάτευση για τις εξαιρέσεις από τον Κανονισμό ΠΣΕΑ, πριν από την έγκριση του Προγράμματος;

Το επιχείρημα του κ. Κοντού, ότι δεν έγινε διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για τις εξαιρέσεις, για να μην υπάρξει καθυστέρηση για τους αγρότες, καταρρίπτεται από το γεγονός ότι, ενώ το πρόγραμμα εγκρίθηκε στις 30-1-2008, η Κοινή Υπουργική Απόφαση εκδόθηκε στις 9-4-2008, δηλαδή, μετά από περίπου 2,5 μήνες, που είναι πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση, μπροστά στα αδιέξοδα που προκάλεσε με τους άστοχους χειρισμούς ενός τόσο σοβαρού θέματος και τις μεγάλες αντιδράσεις που υπήρξαν, τώρα, θα εκδώσει νέα Υπουργική Απόφαση και αυτό αποτελεί ομολογία προχειρότητας και αδυναμίας πρόβλεψης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία