BACK TO
TOP
Πολιτικές

Με βούλα Καραμανλή τα εγκαίνια μονάδας του ΑΣ Πρεσπών

Τα κολακευτικά λόγια του ίδιου του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή απέσπασε η μονάδα συσκευασίας, τυποποίησης, διαλογής, συντήρησης και αποθήκευσης οσπρίων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εθνικών Δρυμών Πρεσπών «Ο Πελεκάνος». Ο κ. Καραμανλής επισκέφτηκε τις ακριτικές Πρέσπες για να εγκαινιάσει τη νέα μονάδα, η οποία θα αξιοποιήσει την παραγωγή φασολιών της Πρέσπας και κόστισε 1.000.000 ευρώ.  

Έναν υπερ-ΕΦΕΤ ζήτησε ο Καραμανλής, από Φώλια-Βλάχο

1
0

«Ο Συνεταιρισμός σας χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής, δείχνει το δρόμο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε όλες και όλοι όσοι πραγματικά νοιαζόμαστε, όχι στα λόγια, για το μέλλον του αγροτικού τομέα στην πατρίδα μας», είπε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε την ταχύτητα με την οποία κατασκευάστηκε η μονάδα και τη σημασία της για την Πρέσπα, «όλες οι διαδικασίες για την ίδρυση της μονάδας, προχώρησαν με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς, κι έτσι σήμερα να είμαστε όλοι ευτυχείς, να συναντιόμαστε εδώ και να εγκαινιάζουμε μια μονάδα ικανή να καλύψει το σύνολο της παραγωγής φασολιών στις Πρέσπες. Μια μονάδα που θα συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση του εισοδήματος, στη βελτίωση της προοπτικής. Πολύ περισσότερο μάλιστα τώρα, που όπως μαθαίνω ξεκινάτε και την εξαγωγική σας προσπάθεια», τόνισε.

Χαρακτήρισε ως μονόδρομο την επένδυση στην ποιότητα η οποία είναι κυρίαρχο στοιχείο της αγοράς. «Δεν θα κουραστώ αγαπητοί φίλοι να τονίζω ότι στο σύγχρονο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι η ποιότητα. Ποιοτικά και ασφαλή προϊόντα είναι τα προτάγματα των καταναλωτών στην Ελλάδα και σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Η επένδυση στην ποιότητα είναι μονόδρομος, για να κερδίσουν τα Ελληνικά προϊόντα δεσπόζουσα θέση στις διεθνείς αγορές. Το πιστεύουμε, το μπορούμε, το κάνουμε πράξη», κατέληξε.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, κ. Νίκος Στεργίου δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του. «Με την εγκαινίαση του έργου του συσκευαστηρίου φασολιών για εμάς ολοκληρώνεται ένας μακρύς αγώνας, ενώ ταυτόχρονα ξεκινάει μια νέα προσπάθεια. Η κυβέρνηση με την ολοκλήρωση του έργου του συσκευαστηρίου φασολιών, μας έδωσε φτερά, μας έδωσε τη δυνατότητα να ονειρευόμαστε και να σχεδιάζουμε εξαγωγικές δραστηριότητες, κονσερβοποιείο φασολιών, στάγδην άρδευση στον κάμπο της Πρέσπας», είπε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Κοντός ανήγγειλε την κατασκευή δύο νέων έργων στην Πρέσπα, το κονσερβοποιείο φασολιών προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και τη στάγδην άρδευση του κάμπου των Πρεσπών προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ. «Δεν μένουμε εδώ, προχωρούμε στην κατασκευή πλέον του κονσερβοποιείου των φασολιών στις Πρέσπες και βέβαια έχει εγκριθεί ένα πολύ μεγάλο έργο για την περιοχή που είναι η στάγδην άρδευση, ένα έργο που θα βοηθήσει να έχουν χαμηλότεροι κόστος, να μην έχουμε απώλεια νερού και να μπορέσουν πλέον πολύ εύκολα να παράγουν πολύ αποτελεσματικά να παράγουν και με πολύ χαμηλότερο κόστος. Είναι ένα έργο πέντε εκατομμυρίων ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πρεσπών ανακήρυξε με ομόφωνη απόφαση του ως επίτιμο Δημότη των Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, για το αμέριστο ενδιαφέρον του για την Πρέσπα. Ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Λάζαρος Ναλπαντίδης στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα προβλήματα της Πρέσπας και το έργο που επιτελείται στην περιοχή, καθώς και στη σημασία που έχει για τους Πρεσπιώτες το συσκευαστήριο οσπρίων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία