BACK TO
TOP
Πολιτικές

Νέα ερώτηση Στρατάκη για το αγροτικό πετρέλαιο

Ενημέρωση για το πότε πρόκειται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά στον τρόπο επιστροφής στους αγρότες του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο αγροτικής χρήσης, ζητά με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ.κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και Αλέξανδρο Κοντό, ο βουλευτής Ηρακλείου Μανόλης Στρατάκης.

Νέα εποχή αγροτικών φόρων

1
0

«Με επανειλημμένες Ερωτήσεις μου, είχα αναφερθεί στην ανάγκη εξεύρεσης μιας δίκαιης, εύκολης, και ταχύτερης δυνατής επιστροφής του φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο, ώστε να υπάρξει έστω και αυτή η ελάχιστη ανακούφιση του αγροτικού κόσμου από την σημαντική αυτή οικονομική επιβάρυνση και την ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής.

Όπως αναφέρεται στην απάντηση του ΥΠΟΙΟ στην 9124/26-3-08 Ερώτησή μου «η διαφορά θα δίνεται στους αγρότες μέσω διαδικασίας επιστροφής και ελέγχου που θα καθορίζεται με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αποφάσεις οι οποίες αποτελούν ήδη αντικείμενο επεξεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών».

Ωστόσο, καθυστερεί αδικαιολόγητα η έκδοση αυτής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης εδώ και έξι μήνες, εντείνοντας την αγωνία των αγροτών του Νομού Ηρακλείου και της Κρήτης γενικότερα και αποδεικνύοντας περίτρανα την αναλγησία της πολιτείας, σε μια εποχή δύσκολη από πλευράς ρευστότητας για τον αγροτικό κόσμο.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ

Οι κ.κ. Υπουργοί:

Πότε πρόκειται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον τρόπο επιστροφής στους αγρότες του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο αγροτικής χρήσης» αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Στρατάκης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία