BACK TO
TOP
Πολιτικές

Ο στρατηγικός επενδυτής θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της ΑΤΕ Ασφαλιστικής

Τη βεβαιότητα ότι η εξεύρεση και σύναψη συμφωνίας με στρατηγικό επενδυτή θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της ΑΤΕ Ασφαλιστικής εξέφρασε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Λέγκας απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, κας Λούκα Κατσέλη. 

Ανάσες 232 εκατ. ευρώ από Λέγκα σε ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ

0
0

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η εμπειρία και η τεχνογνωσία του στρατηγικού εταίρου θα βοηθήσουν την εταιρεία να αντεπεξέλθει στο σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στο χώρο των ασφαλειών και την τραπεζική αγορά εξαιτίας του νέου συμφώνου κεφαλαιακής επάρκειας, της Βασιλείας ΙΙ.

Επισήμανε ότι λόγω του συμφώνου αυτού και στην προσπάθειά τους να επικεντρωθούν στις καθαρά τραπεζικές εργασίες, σχεδόν όλες οι Τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αποδεσμεύτηκαν από τις θυγατρικές τους ασφαλιστικές εταιρίες. Επικαλέστηκε, μάλιστα, και τα παραδείγματα μεγάλων Τραπεζών του εξωτερικού, οι οποίες αναζητούν στρατηγικούς εταίρους για την ανάπτυξη των ασφαλιστικών τους εταιριών.

Παραδέχτηκε μεν ότι η μετά το 2004 η ΑΤΕ Ασφαλιστική είναι κερδοφόρα ( σημ. την τριετία 2005-2007 εμφανίζει κέρδη 37 εκατ. ευρώ), τόνισε, όμως, ότι είναι αναγκαία η προσαρμογή στους νέους κανόνες της αγοράς.

«Θέλουμε την ATE Bank ανταγωνιστική, θέλουμε η Αγροτική Ασφαλιστική να είναι ανταγωνιστική, θέλουμε να προλάβουμε τις εξελίξεις και σε αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε», σημείωσε ο κ. Λέγκας.

Διευκρίνισε, επιπλέον, ότι η  ΑΤΕ Βank βέβαια θα διατηρήσει σημαντικό ποσοστό και λόγο σε θέματα στρατηγικής στη Διοίκηση της Εταιρίας,και ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων στην ΑΤΕ Ασφαλιστική.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία