BACK TO
TOP
Πολιτικές

Παρέμβαση Έξαρχου για την αναθεώρηση στον τομέα βάμβακος

Βολές για αδυναμία χάραξης μακροπρόθεσμης πολιτικής για το βαμβάκι επιρρίπτει στην κυβέρνηση, με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας για την Αναθεώρηση του Τομέα Βάμβακος και τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρου Κοντού, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Έξαρχος.

Έξαρχος: Η κτηνοτροφία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

1
0
«Το 2004, η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγύριζε, διότι είχε «κατορθώσει» να αυξήσει τις επιλέξιμες εκτάσεις βάμβακος σε 3,7 εκατομμύρια στρέμματα, από 3 εκατομμύρια στρέμματα που είχε προτείνει η Επιτροπή.
Το αποτέλεσμα της παραπάνω «επιτυχίας», ήταν η συνδεδεμένη ενίσχυση να μειωθεί, σε 54,6 ευρώ ανά στρέμμα και, να χάσουν οι βαμβακοπαραγωγοί της χώρας μας, 17 εκατομμύρια ευρώ το 2006 και περίπου 45 εκατομμύρια ευρώ το 2007
Τώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ πανηγυρίζει και πάλι, διότι «πέτυχε» η επιλέξιμη έκταση για την χώρα μας, να είναι 2,5 εκατομμύρια στρέμματα και, με αυτόν τον τρόπο, να υπάρχει δυνατότητα να αυξηθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση ανά στρέμμα.
Πανηγυρίζει ακόμη, γιατί θα μπορεί να διαχειρίζεται στους εθνικούς φακέλους διάφορα κονδύλια, για τα οποία πρέπει να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις για τις πηγές από τις οποίες θα προέρχονται και τον τρόπο με τον οποίο θα διατεθούν
Τις συνέπειες των αντιφάσεων της κυβερνητικής πολιτικής, τις πληρώνουν ακριβά οι Έλληνες αγρότες και αυτό αποτελεί πραγματικό πρόβλημα για τη χώρα» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Έξαρχος.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία