BACK TO
TOP
Πολιτικές

Βάσεις για ελληνοκινεζική «συμμαχία» σε βιοκαλλιέργειες και ΑΠΕ

Οι βιοκαλλιέργειες, οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας και οι κατασκευές είναι τομείς στους οποίους μπορεί να υπάρξει διμερής συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα.

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κ. Κιλτίδης

0
0

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Πέτρος Δούκας, συνοδεύοντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στην επίσημη πενθήμερη επίσκεψή του στην Κίνα.
Βασικός στόχος της επίσκεψης η περαιτέρω διεύρυνση των διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στον οικονομικό και επενδυτικό τομέα. Τόσο η Αθήνα όσο και το Πεκίνο επαναβεβαίωσαν την πολιτική τους βούληση να κινηθούν με ταχύτερους ρυθμούς στην ανωτέρω κατεύθυνση και για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν στην κινεζική πρωτεύουσα και στην Σαγκάη, ελληνοκινεζικά επιχειρηματικά φόρα με τη συμμετοχή επιχειρηματιών από τις δύο χώρες.
Μιλώντας ο υφυπουργός των Εξωτερικών Πέτρος Δούκας, κάλεσε τους Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, χώρα η οποία άλλωστε ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και ήδη δραστηριοποιείται δυναμικά στην ευρύτερη περιοχή της.
Σας καλούμε να δουλέψουμε μαζί, τόνισε ο κ. Δούκας στους Κινέζους επιχειρηματίες και τους ζήτησε να αξιοποιήσουν την Ελλάδα ως κέντρο προκειμένου να εξορμήσουν στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας.
Ο κ. Δούκας τόνισε ότι η επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στην Κίνα κορυφώνει την εντυπωσιακή δυναμική των ελληνοκινεζικών σχέσεων, εξήρε τις προόδους της κινεζικής οικονομίας και τόνισε ότι στην πρόοδό σας θέλουμε να μετέχουμε με ελληνικά προϊόντα και τεχνογνωσία.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία