BACK TO
TOP
Πολιτικές

Μετά πληρωμών τα εγκαίνια του ΤΟΚΑΑ Πολυγύρου

Επιταγή ύψους 15.000 ευρώ επέδωσε ο υφυπουργός Κ. Κιλτίδης, στο Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών του νομού Χαλκιδικής, αφού προηγουμένως εξήρε την ενεργό συμμετοχή του στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στα πλαίσια των εγκαινίων του Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου νομού Χαλκιδικής, που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί της Πέμπτης 31 Ιουλίου.

Στο νομό Καρδίτσας θα βρίσκεται την Παρασκευή ο Κιλτίδης

0
0

Κατά το χαιρετισμό του, ο κ. Κιλτίδης τόνισε ότι με τη δομή των Τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης ενισχύεται η παρουσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην ύπαιθρο, ενώ αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο που θα διαδραματίσουν τα Κέντρα αυτά στην ενημέρωση, πληροφόρηση και στήριξη του αγροτοκτηνοτροφικού πληθυσμού, με τη συνεργασία των αγροτικών και κτηνιατρικών υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και Δήμων που διαθέτουν αντίστοιχες υπηρεσίες ώστε να βρεθούν στο πλευρό του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του δασοπόνου και του αλιέα της Χαλκιδικής.

Ο κ. Κιλτίδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στα μέλη των Δασικών Συνεταιρισμών της Χαλκιδικής για το σημαντικό έργο που υλοποίησαν στις πυρόπληκτες περιοχές, ενώ απέδωσε εύσημα και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής για τις συντονισμένες δράσεις που έχει αναλάβει στον τομέα της δασοπροστασίας.

 

Στη Ρόδο

Δύο δασολόγοι μετακινούνται στο Διεύθυνση Δασών της Ρόδου για να βοηθήσουν με την εμπειρία τους  την υπηρεσία στη σύνταξη  μελετών αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων, με απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνου Κιλτίδη, ύστερα από την πρόσφατη  επίσκεψή του στις πυρόπληκτες περιοχές της Ρόδου ως μέλος κλιμακίου της κυβέρνησης.

Επίσης διατίθεται πίστωση 15.000 ευρώ στη Διεύθυνση Δασών της Ρόδου για την προμήθεια τροφών στα ελάφια που ζουν στα δάση της περιοχής.

Τέλος, μετά από συνεννόηση του κ. Υφυπουργού με τη Σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ,  κλιμάκιο θα επισκεφθεί τη Ρόδο και θα παρέχει την επιστημονική του γνώση για την εκτέλεση των απαιτούμενων δασικών έργων.

 

Στην Αετομηλίτσα 

Ομιλία για την κτηνοτροφία στην Κοινότητα Αετομηλίτσας του Νομού Ιωαννίνων, θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 2 Αυγούστου και ώρα 19.00, ο υφυπουργός, στα πλαίσια του τριήμερου συνεδρίου για την ελληνική κτηνοτροφία,  που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων  σε συνεργασία με την κοινότητα Αετομηλίτσας και τον Πολιτιστικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο της περιοχής.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία