BACK TO
TOP
Πολιτικές

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού δημιουργεί "εντάσεις" στη Βουλή

Με αντιδράσεις και έντονες αντιπαραθέσεις ξεκίνησε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, στη Βουλή η συζήτηση επί του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού.

Μπαράζ ερωτήσεων στη Βουλή για τα βιολογικά

0
0

Για προϋπολογισμό ευθύνης μιλά ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, για προσχέδιο κάλπικο, εικονικό, αφερέγγυο και ανεδαφικό που διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες, κάνει λόγο η αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι «ο προϋπολογισμός του 2009 είναι προϋπολογισμός ευθύνης και προοπτικής, όπως ήταν και όλοι όσοι είχαμε καταθέσει από το 2004».

Πρόσθεσε ακόμη ότι «κινείται στο πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής την οποία εφαρμόζουμε με συνέπεια τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια και η οποία είναι σταθερά προσανατολισμένη στους στόχους μας για την ενίσχυση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής».

Το ΠΑΣΟΚ, με τη σειρά του, δια του εισηγητή του, Δημήτρη Κουσελά, έκανε λόγο για «προσχέδιο προϋπολογισμού που είναι εκτός πραγματικότητας, προσχέδιο κάλπικο και εικονικό με εξωπραγματικά δεδομένα».

Η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Δήμητρα Μανωλάκου, χαρακτήρισε «αφερέγγυο» το προσχέδιο του προϋπολογισμού και πρόσθεσε ότι «είναι εργαλείο αναδιανομής του πλούτου προς όφελος του κεφαλαίου».

Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, υποστήριξε ότι «και το νέο προσχέδιο αγνοεί τα προβλήματα, που έχει δημιουργήσει η διεθνής κρίση», προσθέτοντας ότι «διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες».

Για «ανεδαφικό προσχέδιο» μίλησε ο εισηγητής του ΛΑΟΣ, Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας ότι «δημιουργεί, αντί να επιλύει, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία