BACK TO
TOP
Πολιτικές

Σχοινάς για αγροτικά προϊόντα στο Ευρωκοινοβούλιο

Στην αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων για συγκεκριμένες ομάδες αγροτικών προϊόντων, ειδικού ελληνικού ενδιαφέροντος αφορούν οι εγκεκριμένες τροπολογίες που κατέθεσε χθες, 22 Οκτωβρίου, στην ψηφοφορία του προσχεδίου του Προϋπολογισμού για το 2009 από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Όλα για το κρασί στο Συμβούλιο Υπουργών των "27"

1
0

Συγκεκριμένα, οι τροπολογίες του Έλληνα Ευρωβουλευτή αφορούν στην αύξηση των κονδυλίων για τα μεταποιημένα προϊόντα με βάση τις ντομάτες και τα φρούτα, παρέμβαση για τις σταφίδες και τα σύκα, ειδικές ενισχύσεις για τη μελισσοκομία, ενθάρρυνση της μεταποίησης των εσπεριδοειδών, απόσταξη οίνου, στήριξη του αμπελοοινικού τομέα, βελτίωση της ποιότητας της ελαιουργικής παραγωγής, ενίσχυση του Ταμείου λειτουργίας των οργανώσεων των παραγωγών, ενίσχυση των Εθνικών Προγραμμάτων Στήριξης του αμπελοοινικού τομέα.

Οι υπόλοιπες τροπολογίες που κατέθεσε ο κ. Σχοινάς αφορούν, μεταξύ άλλων, και πρόβλεψη για νέες πρωτοβουλίες που αφορούν στην εκπόνηση μελέτης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για δράσεις στον τομέα της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών και την αποτελεσματική δασική περιφρούρηση. Δεύτερον, την ενίσχυση των Αποκεντρωμένων Οργανισμών που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη (CEDEFOP) και το Ηράκλειο (ENISA). Τρίτον, την έναρξη Πιλοτικού Προγράμματος Erasmus "Νέοι Επιχειρηματίες" με στόχο την  ανάπτυξη, βελτίωση και αξιοποίηση επιχειρηματικών ιδεών μέσω περιόδων άσκησης νέων επιχειρηματιών σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Να θυμίσουμε πως η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε χθες, 22 Οκτωβρίου, σε πρώτη ανάγνωση τον Προϋπολογισμό της Ε.Ε. για το 2009. Το συνολικό ύψος πληρωμών ανέρχεται σε περίπου 125 δισ. Ευρώ και είναι αυξημένο κατά 9,5 δισ. ευρώ σε σχέση με την πρόταση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέτει ως βασικές προτεραιότητες την ασφάλεια των πολιτών, το περιβάλλον και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε: "Ο κύκλος του Προϋπολογισμού για το 2009 άνοιξε με πολλές ελληνικές επιτυχίες που απαντούν στα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη στην δύσκολη τωρινή συγκυρία. Δεν θα εφησυχάσουμε και θα υπερασπιστούμε αυτά που κερδίσαμε σήμερα, γιατί θα ακολουθήσουν δύσκολες διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας".

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία