BACK TO
TOP
Πολιτικές

Χωρίς τη ΝΔ η συζήτηση για σύσταση προανακριτικής

Με απούσα τη Νέα Δημοκρατία διεξάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Αντιπαράθεση στη Βουλή για την αγρότισσα

0
0

Η πρωτοφανής στα κοινοβουλευτικά χρονικά απόφαση για αποχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας από συζήτηση στη Βουλή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που κατηγόρησαν την κυβέρνηση για φυγομαχία.

«Η Ν.Δ. έφυγε από τη Βουλή. Είναι πια πάνδημη η απαίτηση για αλλαγή» τόνισε σε ιδιαίτερα οξύ ύφος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής λίγη ώρα μετά τη σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε όλες τις πρωτοβουλίες για να διασφαλίσει τη διαφάνεια, να διασφαλίσει την αλήθεια, να διασφαλίσει τη δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση, η Ν.Δ., έκανε κάθε τι για να συγκαλύψει, να κωλυσιεργήσει, να συσκοτίσει, αλλά δεν άντεξε. Δεν άντεξε το φως. Δεν αντέχει τις δημοκρατικές λειτουργίες της Βουλής. Δεν αντέχει την αλήθεια. Ετράπη σε φυγή. Δεν θέλει την αλήθεια. Ετράπη σε φυγή, θίγοντας τους θεσμούς του Κοινοβουλίου, παρασύροντας αμέτοχους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, θίγοντας ακόμα και την αξιοπρέπεια ψηφοφόρων της Ν.Δ., που συμμερίζονται τις αρχές της δημοκρατίας, των δημοκρατικών διαδικασιών και, βεβαίως, την ανάγκη ενός κράτους δικαίου».

Απαντώντας ο παριστάμενος υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, σημείωσε ότι η δήλωση του κ. Παπανδρέου προσβάλλει το Κοινοβούλιο. «Η Βουλή αποφάσισε ομόφωνα τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης και αν προκύψουν στοιχεία η κυβέρνηση θα είναι εκείνη που θα προχωρήσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής» τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι προσπαθεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου, ενώ, παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να συμβάλει στον ευτελισμό των θεσμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του προεδρείου της Βουλής που ανήκουν στο κόμμα της Ν.Δ. (ο Πρόεδρος Δ. Σιούφας και οι Αντιπρόεδροι Γ. Σούρλας, Ελ. Παπαδημητρίου και Αν. Νεράντζης) θα παραστούν προκειμένου να διευθύνουν τη συζήτηση χωρίς να μετάσχουν όμως στην ψηφοφορία, μετά από τη σχετική απόφαση του κόμματος. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ διευκρινίστηκε, πάντως, ότι δεν τίθεται θέμα αναβολής της συζήτησης λόγω της αποχώρησης της Ν.Δ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία