BACK TO
TOP
Πολιτικές

Καραμανλής: "Χρέος όλων μας η εθνική ενότητα"

Κοινωνική και πολιτική απομόνωση των στοιχείων της βίας, της παρανομίας και της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς την Τρίτη 9 Δεκέμβρη, ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια των διαδοχικών συναντήσεων που πραγματοποίησε μαζί τους, με αφορμή την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη χώρα.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά η ΚΑΠΝΙΚΗ

1
0

Ο κ. Καραμανλής, μετά τη συνεργασία του με τον κ. Κάρολο Παπούλια, τόνισε ότι «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το τραγικό συμβάν ως άλλοθι για πράξεις ωμής βίας. Για πράξεις που στρέφονται κατά αθώων πολιτών, κατά των περιουσιών τους, κατά ολόκληρης της κοινωνίας, κατά της ίδιας της Δημοκρατίας».

Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου, αμέσως μετά την έξοδο από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου άκουσε τον πρωθυπουργό «να περιγράφει τη δύσκολη κατάσταση, χωρίς να παρουσιάζει καμία πρόταση εξόδου», όπως σημείωναν συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι πρόσθεταν πως «μάλλον ο κ. Καραμανλής ήθελε να βάλει στο "κάδρο" της κρίσης που αδυνατεί να αντιμετωπίσει και τους πολιτικούς αρχηγούς».

«Η χώρα δεν διαθέτει κυβέρνηση, που να μπορεί να προστατέψει τον πολίτη, τα δικαιώματά του, την ασφάλειά του», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον πρωθυπουργό, σημείωσε: «Είπα στον κ. Καραμανλή ότι, η κοινωνία μας, οι πολίτες βιώνουν μία πολλαπλή κρίση. Κρίση οικονομική, κρίση κοινωνική, κρίση θεσμών, κρίση αξιών. Και η κυβέρνηση αδυνατεί να αντιμετωπίσει αυτές τις κρίσεις. Έχει απολέσει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού».

Ο κ. Παπανδρέου καταδίκασε «τις εικόνες αγριότητας», τονίζοντας πως δεν ταυτίζονται με τη νεολαία και απηύθυνε πρόσκληση «σε κάθε πολίτη, κάθε νέο, μαζί, να κάνουμε μια κοινή εκστρατεία ενάντια στη βία, απ' όπου και αν προέρχεται. Μαζί, να φτιάξουμε μια ανθρώπινη κοινωνία. Κοινωνία ανθρωπιάς».

Επίθεση με υπαινιγμούς κατά της ηγεσίας του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.

Η κυρία Παπαρήγα κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «να σταματήσει να χαϊδεύει τα αφτιά των κουκουλοφόρων», σπεύδοντας να διευκρινίσει: «Δεν λέμε ότι ταυτίζεται με αυτούς. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι τους χαϊδεύει τ' αφτιά, βλέποντας μπροστά του την κάλπη, ψήφους, καρέκλες, μαξιλάρια, δεν ξέρω τι. Να σταματήσει. Υπάρχει σήμερα ένα νεανικό κίνημα, πολύμορφο, πολύβουο, που μπορεί να εκφραστεί μ' έναν τρόπο τέτοιο που να συγκεντρώσει τη συμπάθεια και την ενεργητική συμπαράσταση όλων των εργαζομένων».

Η γ.γ. του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, γιατί «έρχεται μεγάλη μπόρα» και τόνισε: «Αυτή είναι η απάντηση σε ό,τι ζούμε σήμερα, δηλαδή ένα κίνημα μαζικό περιφρουρημένο που δεν έχει καμία ανάγκη τη δήθεν προστασία των Σωμάτων Ασφαλείας».

«Ο Συνασπισμός είναι με τους νέους που διαδηλώνουν χωρίς κουκούλα», δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, απαντώντας στη γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για τις κατηγορίες της οποίας σημείωσε: «Δυστυχώς αυτά που ακούστηκαν, ακούγονται από στελέχη της Ν.Δ.», ενώ η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ κατηγόρησε την ηγεσία του ΚΚΕ για «συκοφαντική επίθεση».

«Είμαστε μπροστά σε μία νέα κοινωνική εξέγερση της νεολαίας», είπε ο κ. Αλαβάνος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, σημείωσε ότι η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με περισσότερο αυταρχισμό και κάλεσε τη νέα γενιά και το λαό «να πάμε σε μια μεγάλη αλλαγή για να φύγει η σημερινή κυβέρνηση».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία